הורדת חום

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

03/02/2011 | 15:00 | מאת: שושי

רציתי להפנות אליכם שאלה בתחום הורדת חום (בעיקר אצל ילדים) הנוהל בבתי רפואה (בבתי חולים) להוריד חום שעולה מעל 38.5 אולם הרבה הורים- גם הרופאים שבהם- נמנעים לתת מורידי חום (אקמול, נורופן וכד') אלא משתמשים בשיטות פחות מזיקות (שפשוף בכוהל, אמבטיות וכל סבתא עם השיטות שלה). האם התאוריה הזו נכונה, לאור העובדה שהורדת חום של הגוף מאריכה את משך המחלה, כיוון שמעכבת את המאבק של הגוף בחיידק או הנגיף (בנוסף לנזק של החומרים הנ"ל לגוף)?

05/02/2011 | 19:10 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום שושי, הרעיון בנושא הורדת חום הוא שאף כי החום מספק סביבה לא נוחה להתרבות החיידק או הנגיף שחדרו לגוף, הרי שחום גבוה עלול להזיק לגוף וכן ליטול משאבים רבים מדי על מנת לקיימו, כך שיחליש את החולה והרווח יצא בהפסד. משום כך - הגישה לגבי הורדת חום היא זו: עד 38.5 אין צורך להוריד את החום, אלא אם כן הילד מותש. חום מעל 38.5 מומלץ להוריד, בכדי שלא להתיש את הגוף, אם כי - אם הילד חיוני ונמרץ, ניתן לחכות עד לחום מעט גבוה יותר, ורק אז להורידו. בכל מקרה, יש להוריד את החום מעל 39.0 - מחשש לעלית חום מסוכנת. דברים אלו אינם נכונים, כמובן, לגבי ילדים הסובלים מפרכוסי חום, אז יש להוריד את חום בכל מקרה. מקווה שעזרתי, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער