פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

12/01/2011 | 10:55 | מאת: טלי

שלום, בתי בת חודש סובלת מעוויתות בבטן, במיוחד אחרי האוכל. שמעתי שמתן פרוביוטיקה יכול להקל. האם זה נכון ואם כן, האם מותר לתת כבר בגיל חודש ובאיזה מינון?

14/01/2011 | 16:53 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום טלי, ראשית, חשוב לוודא כי הבעיה הגורמת לעוויתות לתינוקת היא אכן קוליק או 'גזים' של תינוקות. קוליק מאובחן, בדרך כלל, כאשר הבכי מופיע בסמוך לארוחה, כמו שתארת, או מחמיר בשעות אחר הצהריים (אף כי יכול להמשך שועת רבות ביום) ומלווה במשיכת הרגליים לכיוון הבטן, כיווץ הפנים במאמץ והעברת גזים תוך כדי כך. קיימים פתרונות שונים, בדרגות שונות, לבעיה - הפתרונות העדינים ביותר כוללים עיסוי הבטן וכפות הרגליים של התינוק, נשיאתו במנשא בשעות בהן מופיע הקוליק, שתיה מרובה של תה שומר ע"י האמא בתינוק יונק (או הכנת התמ"ל על בסיס תה שומר במקום מים) ויעוץ תזונתי לאמהות מניקות. אפשרות אחרת היא שימוש בתכשירים שונים כגון - תכשירים הומיאופתיים הנמכרים בבית המרקחת, סימיקול (טיפטיפות) וכן פרוביוטיקה. מחקר שפורסם באחרונה הצביע כי מתן פרוביוטיקה לתינוקות (בפרט כזו שמכילה לקטובצילוס מסוג lactobacillus reuteri) הפחית, באופן משמעותי, את סבלם של התינוקות שהשתתפו במחקר. חשוב לדעת, עם זאת, כי אם בתך סובלת מחסר חיסוני, או מטופלת בתרופות המדכאות את מערכת החיסון, יש להימנע משימוש בפרוביוטיקה. חשוב להשתמש בתכשיר המותאם לתינוקות. אפשרות נוספת היא פנייה לטיפול ברפואה המשלימה - הומיאופתיה קלאסית או רפואה סינית, ביד מטפל המומחה בטיפול בתינוקות, עשויים לסייע מאד. באם תזדקקי לעזרה נוספת, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בברכה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער