ירידה בשמיעה עקב נוזלים באזניים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

10/01/2011 | 09:18 | מאת: TGal

הבת שלי בת שנה ו8 חדשים ויש לה נוזלים באזניים באופן קבוע בתקופת החורף. הרופאה המליצה לעשות בדיקת שמיעה ואכן מצאו שיש לה ירידה בשמיעה ב50%. לדעתי הצורה שבודקים בקופת חולים היא לא מתאימה ספציפית לכל ילד ולא מדוייק. הבת שלי לא מראה שוב בעיות בשמיעה, עיקוב בהתפתחות, הבנה שפה...לא כלום. לא בבית, לא בגן ולא בסביבה. אני כמובן עושה מה שהרופאים אוצרים לנו (נוטלים עכשיו 2 סוגי תרופות ואנטיביוטיקה לייבוש הנוזלים ואז נעשה בדיקת שמיעה חוזרת) אבל בתחושה שלי שיש כאן חוסר דיוק בבדיקה. יש לי 2 בקשות: 1-להתייעץ ולהיבדק באופן פרטי אצל קלינאית תקשורת מומחית לילדים ושתתאים את הבדיקה לגיל ולהתפתחות של ביתי. לקבל תוצאה מדוייקת! 2-לטפל באצל מומחה ברפואה סינית להיפטר מבעיית הנוזלים באוזן. אני זקוקה להמלצות דחוף! תודה!

10/01/2011 | 16:01 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, איני יודעת לגבי חוסר הדיוק של בדיקת השמיעה אך אין ספק כי בנוזלים באוזניים צריך לטפל. ואני מסכימה איתך בהחלט כי רפואה סינית עשוייה לפתור בעיה זו במרבית המקרים. איני יודעת להמליץ על קלינאית תקשורת, אך אשמח לסייע לך במציאת מטפל/רופא מומחה ברפואה סינית לילדים באזור מגורייך. תוכלי לפנות אלי טלפונית, או לשלוח לי SMS, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער