בני בן השנה וחצי מסרב לאכול

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

05/12/2010 | 11:33 | מאת: מורן חנוכייב

שלום, בני בן השנה וחצי מסרב בכל תוקף לאכול אוכל מוצק מלבד עוגיות ודברים מתוקים. האם יש מוצר כלשהו שאני יכולה לתת לו שיפתח לו את התיאבון ואת הרצון לאכול מה שנותנים לו? כמו כן סובל מעצירות ממושכת. דחופה לי מאוד תשובה היות והוא גם לא עולה במשקל כבר חצי שנה. תודה רבה מורן.

מורן שלום, המצב שאת מתארת מחייב מעקב מסודר אצל רופא הילדים שלכם והתייעצות מקצועית עם הרופא לגבי הטיפול הקונבנציונלי. במקביל, ניתן לסייע לבנך לחזק את תפקוד מערכת העיכול על מנת שיוכל לקבל את המזונות הנדרשים לו. הרצון למאכלים מתוקים המורכבים מסוכרים פשוטים הוא טיבעי כשמערכת העיכול לא מסוגלת לפרק מאכלים מורכבים יותר ולכן מעידה על חולשה בתפקודה. העצירות כנראה נובעת מחוסרים בתזונה ובנוזלים. לא ציינת האם את משלימה את התזונה באמצעות הנקה או תמ"ל אך חשוב מאוד לוודא שבנך מקבל לפחות חלק מהחומרים הנדרשים בשתיה. במקרים אלו אנו משלבים טיפול בדיקור עם צמחי מרפא המכוונים לחיזוק מערכת העיכול. חשוב שתגיעו לאיבחון וטיפול אצל מטפל המומחה בטיפול בילדים ובמקביל תמשיכו את המעקב המסודר אצל רופא הילדים שלכם. אשמח לסייע לכם, בברכה, אסף מור 052-2546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער