שיעול מרובה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

27/11/2010 | 09:23 | מאת: שירי 100

בני בן 8 חודשיים. עד גיל חצי שנה ינק מלא. עתה יונק חלקית. לפני כחודשיים נכנס למשפתחון המונה 8 תינוקות ומאז הוא משתעל המון, חלה בדלקת ריאות ופעמיים חום עם שיעול. הוא מטופל במשאף למניעה, אך רוב הזמן הוא מקבל מנת טיפול, אחרת השיעול יתגבר. השיעול מלא ליחה, חונק. אשמח לשמוע מה אתם מציעים? אנו רוצים מאוד לשפר את המצב וכפי שנראה הרפואה הקונבנציונלית עוזרת חלקית . מה מבחינת מזון? מה מומלץ לאכול ומה לא? אודה על תשובתכם. בברכה שירי

שירי שלום. כפי שציינת בעצמך בשאלה אנו רואים הרבה פעמים קשר בין השינויים שאותם חווה הילד לבין התפתחות הפתולוגיות השונות. הפסקת הנקה ומעבר לתזונה חדשה לבד או ביחד עם כניסה למסגרת של גן יוצרות הרבה פעמים עומס ריגשי ופיזי על הילד, עומס שמתבטא הרבה פעמים בהחלשות של מערכת העכול ובהיווצרות של ליחה. מהניסיון שלי - הטיפול ברפואה סינית הכולל דיקור בשילוב עם צמחים מאוד מסייע בטיפול בליחה ובחיזוק הילד. הטיפול בדיקור הוא מאוד עדין ומבוצע לכמה שניות, כמעט ולא מורגש לילד. יחד עם הטיפול ברפואה סינית יש לבחון את נושא התזונה ומכיוון שלא ציינת מה הילד אוכל אציין בכלליות שיש צורך להוריד מזונות שגורמים לליחה: מוצרי חלב פרה, בוטנים, פירות הדר, פירות טרופיים ובהמשך לנסות לברר האם ישנם מזונות שבנך רגיש אליהם בצורה ספציפית. אשמח לסייע לכם, בברכה, אסף מור 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער