נזלת לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

26/10/2010 | 17:19 | מאת: רויטל

היי, יש לי תינוק בן חצי שנה, הוא מנוזל. מה אפשר לעשות כדי להעביר לו את זה?

27/10/2010 | 20:28 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום רויטל, מספר דברים שניתן לעשות על מנת לסייע לתינוק המנוזל: ראשית - להשתמש מס' פעמים ביום בטיפות אף של מי מלח. במקביל, ובמידה שבנך אוכל כבר מזונות מוצקים, כדאי לתת מזון קל יותר לעיכול - מרקים עם 2-3 ירקות לכל היותר, להפחית שימוש בבשר למס' ימים, להוריד מזונות חדשים שניתנו באחרונה ולא לתת מזוות חדשים, עד שיחלים. כמו כן, כדאי להימנע ממזונות המוסיפים לחות לגוף כמו בננות, פירות הדר ומוצרי חלב שונים (למעט התמ"ל) - באם כבר מקבל אותם. בנוסף ניתן להקל על בנך באמצעות שימוש במכשיר אדים קרים בשעות הלילה וע"י שימוש בשמנים אתריים - מטפטפים על חיתול בד 1 ט' שמן לבנדר, 1 ט' שמן קורנית ו- טיפה אחת של שמן אקליפטוס. את החיתול מניחים במיטה, סמוך לראש וניתן לחזור ולטפטף את השמנים פעם נוספת במהלך הלילה. כמו כן, ניתן לשים טיפה מכל סוג בכף מלח ולערבב במי האמבט. חשוב להשתמש בשמנים אתריים מאיכות טובה (כמו למשל שמנים מחברת primavera, הנימכרים בבתי המרקחת). כמו כן, ניתן לנסות ולהעזר בתכשיר הומיאופתי מודרני, כמו תכשירי ד"ר סמואלוב (מסדרת ה- R) או בתכשיר כדוגמת 'נזוקל' או 'קל ליחה' מבית 'רפואות'. אם כל אלו לא יספיקו - כדאי לפנות לטיפול ברפואה סינית, טיפול בודד עשוי לפתור את הבעיה. חשוב לפנות למטפל המומחה בטיפול בתינוקות. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

28/10/2010 | 09:19 | מאת: רועי סופר

רויטל שלום אני מוכרח לציין שזכית לתשובה רחבה ומקצועית מגלי. כיף לקרוא תשובות שכאלו. מס' שאלות : האם תינוקך מנזול רק מס' ימים הוא שהוא מנוזל כבר מס' שבועות (או יותר)? האם הוא יונק או משתמש בתחליפי חלב? אם כן אלו מזונות / תחליפי חלב הוא מקבל. בכל מקרה, לרוב יש קשר בין המזון אותו צורך התינוק לבין נזלת ועל כן כפי שגלי רשמה, מומלץ להוריד מזון קר, לח ומתוק כדוגמת פירות ואולי לחשוב לנסות להחליף את תחליף החלב במידה ומשתמשים. לפעמים ישנם ילדים ששינוי כזה יכול לפתור מצבי נזלת. מקווה שעזרתי והמון בריאות רועי סופר

28/10/2010 | 15:13 | מאת: רויטל

היי, קודם כל תודה רבה גם לך וגם לגלי דבר שני - התינוק שלי מנוזל רק איזה שבוע בערך. הוא אוכל תחליף חלב - מטרנה, אך גם אוכל רגיל, לא הרבה אבל מעט. אנסה מה שגלי רשמה, מקווה שזה יסתדר.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער