פרחי באך-לטיפול בטיקים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

19/10/2010 | 12:54 | מאת: רותם

שאלה ל"ר גלי משיטוט באינטרנט בחיפוש מזור להופעת טיקים בפנים לבני בן ה 8.5 יש לי מספר שאלות: האם ניתן לטפל בטיקים בעזרת פרחי באך? האם זה מפחית או מעלים את הופעת הטיקים? יש נסיון בכך או מאמרים העוסקים בנושא? אם כן מי מוסמך ואמין לרקוח נכון את התערובת? אני חוששת לפנות למישהו שאין לו המלצות ועשה קורס מזורז ולא מספיק מומחה בנושא. האם יש לטיפות טעם? או שאין בעיה להוסיפם למשקה או מזון? תודה רותם

19/10/2010 | 21:08 | מאת: רותם

שלום מצאתי באינטרנט באחד הפורומים משהו שכתב:"בגיל 6 היה לי טיק של מיצמוץ עיניים שנעלם אחרי טיפול בצמחי מרפא כגון: שורש ולריאן, מאז לא היו לי תופעות דומות." האם ידוע לך על טיפול כזה? תודה

20/10/2010 | 12:34 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום רותם, ניתן לטפל בטיקים באמצעות מספר שיטות ברפואה המשלימה, אם כי יש כיום מחקרים מעטים בלבד בנושא. איני מכירה מחקרים העוסקים בטיפול בטיקים באמצעות פרחי באך באופן ספציפי. עם זאת, חשוב לדעת כי במקרים רבים, יעילותן של שיטות מתוך הרפואה המשלימה בטיפול בבעיות שונות, הן קשות להוכחה במחקרים מערביים, בשל ההתאמה האישית של טיפול למטופל, ובשל סיבות נוספות ולכן - העדר מחקרים אינו מעיד על חוסר יעילות השיטות השונות. בשנים האחרונות נעשים מאמצים גדולים לפתור בעיות אלו אך ההתקדמות בכך היא איטית והדרגתית. קיימות מספר שיטות ברפואה המשלימה שעשויות להועיל לטיקים ובהן: פרחי באך, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה, רפואה סינית - הכוללת דיקור ולעיתים צמחי מרפא, ולעיתים קרובות שילוב של מספר שיטות, כמו - רפואה סינית ופרחי באך, רפלקסולוגיה ופרחי באך וכד'. איני מכירה ספציפית טיפול בולריאן לטיקים אך אין ספק כי צמחי מרפא שונים, המותאמים אישית לילד, עשויים לסייע. לגבי מטפלים בפרחי באך - צריך למצוא מטפל המומחה בפרחי באך, ואפשר גם לשאול את המטפל לגבי אופי ההכשרה שעבר. פרחי באך הם חסרי טעם ובדרך כלל לא מומלץ להוסיפם למזונות ומשקאות אלא לטפטף אותם ישירות על הלשון. אשמח לסייע לך במציאת טיפול מתאים באופן ספציפי יותר טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער