עצירות בתינוקת קטנטנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

13/10/2010 | 10:55 | מאת: יולי

שלום התינוקת שלי בת שלושה חודשים, יונקת בלבד. בשבועות האחרונים קשה לה מאוד לעשות קקי, יוצא בערך בין ארבעה ימים לשבוע וגם זה אחרי מאמצים רבים מצידנו שכוללים עיסויים, תרגילים לבטן וכו'. השאלה שלי האם דיקור יכול לעזור במקרים של עצירות? והאם ניתן לדקר בגיל כה צעיר? תודה!

14/10/2010 | 15:21 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום יולי. ניתן בהחלט לעזור לביתך ולהקל על היציאות, צריך להתחיל עם בחינה של התזונה שאת אוכלת ועוברת לביתך, בהמשך לנסות לתת לה מעט מים בנוסף לאוכל ואח"כ לנסות לתת לה משרה של שזיפים או גרעיני פשתן ורק לאחר מכן לנסות טיפול במגע בשילוב עם דיקור. הדיקור במקרים אלו מבוצע באמצעות מחט בודדת בכל פעם, למשך רגעים ספורים בלבד. נשמח לעזור,

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער