אי בי סי דופילוס לתינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

11/10/2010 | 13:36 | מאת: רביד

דר' שלום, אני אמא לתינוקת בת שבועיים והתזונה שלה היא הנקה בלבד. בימים האחרונים היא מתפתלת בחלק מהארוחות על הפתמה, מושכת, מתנתקת, תופסת וכחוזר חלילה למשך כמה דקות כ5-10 דקות מתחילת הארוחה. נתתי ליומיים גרפווטר אך יועצת ההנקה שלי הסבה את תשומת ליבי להנחיות חדשות של משרד הבריאות לגבי תכשירים מסוג זה ואני חושבת שאפסיק את השימוש במוצר זה. כמו כן, היא המליצה לי להתחילת לתת 1/4 כפית מהמוצר אי בי סי דופילוס של סולגאר על מנת להקל על הגזים (שכנראה הם הסיבה להתפתלויות שלה על הפטמה). אשמח לדעת האם השימוש במוצר זה מותר בגיל זה והאם אכן יש לו השפעה כ"כ טובה על תופעת הגזים . תודה

11/10/2010 | 23:09 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום רביד, ראשית, חשוב לוודא כי הבעיה הגורמת סבל לתינוקת היא אכן קוליק או 'גזים' של תינוקות, שכן התמונה שתארת אינה בהכרח תמונה טיפוסית לכך. חשוב להבדק ע"י רופא ילדים ולשלול בעיות שונות כמו רפלוקס מהקיבה לוושט, חסר בחלב, קושי ביניקה ובעיות אחרות. קוליק מאובחן, בדרך כלל, כאשר הבכי מופיע בסמוך לארוחה, או מחמיר בשעות אחר הצהריים (אף כי יכול להמשך שעות רבות ביום) ומלווה במשיכת הרגליים לכיוון הבטן, כיווץ הפנים במאמץ והסמקה, והעברת גזים תוך כדי כך.אף כי זה מצב שעלול לגרום למתח ולחרדה להורים המטפלים בתינוק, חשוב לדעת כי תינוקות אלו אוכלים רגיל, עולים היטב במשקל ומתפתחים בדומה לאחרים. קיימים פתרונות שונים, בדרגות שונות, לבעיה - הפתרונות העדינים ביותר כוללים עיסוי הבטן וכפות הרגליים של התינוק, נשיאתו במנשא בשעות בהן מופיע הקוליק, שתיה מרובה של תה שומר ע"י האמא ויעוץ תזונתי לאמהות מניקות. אפשרות אחרת היא שימוש בתכשירים שונים כגון - תכשירים הומיאופתיים הנמכרים בבתי המרקחת, סימיקול (טיפטיפות) וכן שימוש בפרוביוטיקה. מחקר שפורסם באחרונה הצביע כי מתן פרוביוטיקה לתינוקות (בפרט כזו שמכילה לקטובצילוס מסוג lactobacillus reuteri) הפחית, באופן משמעותי, את סבלם של התינוקות שהשתתפו במחקר. חשוב לדעת, עם זאת, כי אם בתך סובלת מחסר חיסוני או מטופלת בתרופות המדכאות את מע' החיסון, יש להימנע משימוש בפרוביוטיקה. אפשרות נוספת היא פניה לטיפול ברפואה משלימה - הומאופתיה קלאסית או רפואה סינית, בידי מטפל המומחה בטיפול בתינוקות, עשויים לסייע מאד. באם תזדקקי לעזרה נוספת, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בברכה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

11/10/2010 | 23:30 | מאת: רביד

חשוב לציין כי במקביל לקושי שתיארתי בתחילה, בימים האחרונים יש לביתי גודש באף ואני משתמשת במי מלח לייבוש. האם הקושי יכול לנבוע מכך? בנוסף, שמתי לב על פי הרישומים כי איננה מגיעה ל8 ארוחות בשלושת היממות האחרונות, מתן השתן שלה בסדר אך יש יציאה אחת של צואה ביממה. מה זה אומר על צריכת המזון שלה? איך אני יכולה לדעת אם יש בעיה עם החלב? אני מרגישה את החזה מתמלא ומתרוקן בזמן היניקה. תודה רביד

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער