אסטרגלוס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

04/10/2010 | 20:54 | מאת: חמוטל

שלום קיבלתי צנצנת עם שורש אסטרגלוס ורציתי לדעת איך להשתמש בו למטרת חיזוק מערכת החיסון בילדים. האם אני צריכה לטחון אותו ואז להשתמש בו כחליטה? האם את השורש הטחון אפשר לאפות בתוך מאפינס או עוגיות או שהוא מאבד מתכונותיו בחימום? אם זה אפשרי מה יהיה המינון למנה דוגמא חליטה או מאפין? תודה

חמוטל שלום. אסטרגלוס או HUANG QI בסינית הוא צמח המיועד לחיזוק הQI בעיקר של הטחול ומערכת העיכול אך יעיל גם לחיזוק של מערכת החיסון (או ה WEI QI בסינית) בשילוב עם צמחים נוספים. בתורת בצמחים הסינית לא נהוג לצרוך צמחים בודדים אלא רק כחלק ממרקחת /פורמולה ובכך למתן את תופעות הלוואי שקיימות לכל צמח. HUANG QI למשל הוא מחמם, ומעלה ולכן לא מתאים לאנשים שסובלים מחום או מעליית YANG אלא אם הוא נלקח עם צמחים אחרים שממתנים אותו או ממתנים את תופעות הלוואי הללו. מעבר לכך- האם את יודעת את מקור הצמח? איפה הוא גדל? האם הוא גדל תחת פיקוח או באדמה נקייה ? בכלל, האם זה באמת אסטרגולוס ולא קיקיון ? יש לנושא הזה הרבה השלכות גם על איכות ובטיחות הצמח ומעבר לכך על האנרגטיקה שלו. כשאנו המטפלים קונים את הצמחים אנו יודעים שיש עליהם חותמת איכות ובריאות ואנו יודעים מאיפה הם מגיעים. אמנם יש לנו רצון לתת תרופות טיבעיות על פני התרופות הכימיות אך חשוב מאוד לזכור שישנם צמחים טיבעיים שהם מאוד מסוכנים ורעילים. לכן, כפי שבטח כבר הסקת, אני מאוד לא ממליץ על לקיחה של הצמח בלי לדעת את כל הנתונים עליו. לא ממליץ לצרוך אותו לבדו ומעבר לכך, אני לא יכול להמליץ עליו לילדך שכן אני לא יודע אם הוא מתאים לו או לאו. אם מי שהביא לך את הצמח הינו מטפל מוסמך- אני מציע שתפני אליו לקבל את הנתונים שביקשת, אם לאו, את מוזמנת להגיע לייעוץ מקצועי אצל מטפל מוסמך ומומחה לטיפול בילדים על מנת שירשום לך פורמולה בצורה מסודרת ואחראית. מתנצל על התשובה הלא קואופרטיבית אך זאת התשובה האחראית מבחינה רפואית. אשמח לעזור לך, בברכה, אסף

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער