תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

31/08/2010 | 13:02 | מאת: רויטל

היי, יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים, הוא לא רוצה להיות על הבטן ובוכה. על הגב הוא אוהב אבל לא הרבה. הוא כל הזמן מנסה לקום . מה אפשר לעשות כדי שהוא יואהב להיות על הבטן?

02/09/2010 | 00:29 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום רויטל, תינוקות רבים אינם אוהבים לשכב על הבטן. חשוב בכל זאת להשתדל ולהשכיבו על הבטן מספר פעמים ביום, גם אם בכל פעם ישאר בתנוחה זו דקות בודדות, שכן השכיבה על הבטן חיונית להתפתחות מוטורית תקינה. יש לנסות ולהשכיב את התינוק על בטנו בזמן שהוא עירני, ולא סמוך לאחר האכילה. בכדי לעניינו ניתן להציב גירויים שונים סביב הראש ןבעיקר קדמית לו (כמו 'אוניברסיטה'). כשמתחיל להתלונן, ניתן להחזירו לשכיבה על הגב, ובהמשך לנסות שוב. כך, עם הזמן, תשתפר יכולתו של בנך לשכב על הבטן. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער