פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

15/08/2010 | 13:42 | מאת: יניב

כאשר הכנסתי את בני לפעוטון (בגיל 7 חודשים) הוא כל שבוע העלה חום ונידבק בסוג של וירוס כלשהו. ניסינו את כל הטיפולים האפשריים ודבר לא עזר, למעט פרוביוטיקה. מהרגע שהתחלנו לתת לו פרוביוטיקה ניגמרו הוירוסים יותר ובמשך שנה שלמה לא היה לו חום. הקיץ הזה (כעת הוא בן שנתיים) החלטנו, בהתיעצות עם רופא, להפסיק עם הפרוביוטיקה ולתת לגוף להיות עצמאי בשטח. הפסקנו לפני חודש והשבוע חזר לו החום ונידבק בוירוס חדש. האם לחזור לפרוביוטיקה, או שיש לחכות ולראות איך הגוף ממשיך להגיב?

15/08/2010 | 19:01 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום יניב, קשה להסיק מסקנות מרחיקות לכת על מידת חוסנו של בנך ויכולתו להתמודד בכוחות עצמו עם מחלות,לאחר מחלה אחת. אני ממליצה שתמשיכו עם כוונתכם הראשונית להפסקת הטיפול בפרוביוטיקה ותראו מה קורה בהמשך. אם ישוב בנך לדפוס של מחלות חוזרות מרובות, ניתן יהיה לחזור לשימוש בפרוביוטיקה, אם כי במקרה זה הייתי ממליצה לפנות לאחד מתחומי הרפואה המשלימה לחיזוק מערכת החיסון של הילד. שהרי בסופו של דבר חשוב שיוכל להתמודד עם שלל גורמי המחלה שבסביבתו, גם ללא סיוע של תוספי מזון. בריאות שלמה לכם, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער