בעיה בבליעת תרופת זאנטק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

14/07/2010 | 09:46 | מאת: טובה לוי

הנכדה שלי בת 3 וחצי חודשים, מבקרת למספר חודשים בארץ מארצות הברית, סובלת מריפלוקס ללא הקאות. היא בוכה - צורחת ללא הרף. התחלנו לפני 4 ימים לתת לה זאנטק, היא לא אוהבת את התרופה ונוצר חשש שתיחנק עם הבליעה המאולצת. האם אפשר להכניס את התרופה לבקבוק האוכל? התינוקת ניזונה מאנפמיל פרמיום. בארה"ב בהיותה בת חודש, נתנו לה זאנטק אולם בשלב מסויים הופסק בגלל שזה לא עזר. ניסנו תרופה נוספת ולבסוף הפסקנו הכל. עכשיו בגיל 3 וחצי חודשים התחלנו שוב עם התרופה,זה עזר 3 ימים אולם אתמול בערב שוב החלה לפרוץ בבכי חזק מלווה בגזים וכאבי בטן- האם יתכן שהגזים שלא היו קודם, הם מהתרופה? מה כמות הזאנטק שיש לתת לה וכל כמה שעות? תודה טובה לוי

15/07/2010 | 23:25 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום טובה, אשתדל לסייע במה שאוכל: ראשית, ניתן להוסיף את התרופה לבקבוק, אלא שחשוב לוודא שהשינוי בטעם לא יפגע במידת האכילה. לגבי גזים וכאבי בטן כתוצאה מהשימוש בתרופה, איני מכירה תופעת לוואי שכזו, אך באם התופעה תחזור על עצמה, כדאי להפסיק למספר ימים ולראות אם יש הטבה. לגבי המינון - אני מציעה שתפנו לרופא המטפל בנכדתך. אגב, ניתן לטפל בהצלחה רבה ברפלוקס של תינוקות , באמצעות הרפואה הסינית. מספר טיפולים עשויים להיטיב מאד את המצב, למנוע את הצורך בשימוש בתרופות ובהמשך אף לפתור את הבעיה לחלוטין. באם תחליטו על פניה לרפואה הסינית, חשוב להקפיד לבחור מטפל המומחה בטיפול בתינוקות. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער