גיל שנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

08/07/2010 | 14:57 | מאת: תודה

הבת שלי בת שנה. אוכלת ויונקת 3 פעמים ביום, אחוזון נמוך אבל בריאה ומתפתחת היטב. אני רוצה להוריד את ההנקה של אחר הצהרים ולהשאיר רק הנקה בבוקר כשקמה ובערב לפני השינה שאלות 1. האם זה בסדר בגיל הזה ? 2. מה לתת במקום ? 3. האם זה ימלא אותה כמו הנקה ? (אני לא רוצה שתקום בלילה מרעב) 4. איך לעשות את זה נכון ? כרגע היא קמה וישר בוכה ורוצה לינוק ?

10/07/2010 | 22:05 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, אין ביכולתי לתת תשובה מדוייקת לשאלתך, דרך האינטרנט, אך באופן כללי, ובאם בתך שומרת על עקומות המשקל שלה ואינה יורדת לאחוזונים נמוכים יותר, ניתן לומר את הדברים הבאים: ניתן לוותר על ההנקה של אחר הצהריים, אך כדאי לתת תחליף במקומה. עד גיל שנה וחצי, רצוי להחליף את ההנקה בתמ"ל ולא בתחליפים שערכם התזונתי פחות, כמו חלב שקדים או חלב שומשום. אפשרות אחרת, בפרט באם מדובר בהחלפה של בקבוק בודד, היא לתת חלב עיזים. תמ"ל או חלב עיזים אמורים להשביע את בתך כמו ההנקה. לא כך, לגבי חלב שומשום או חלב שקדים. באם בתך אינה שותה מבקבוקים כלל, כדאי לנסות ולהציע לה בקבוק באופן דומה לדרך בה הצעת לה מזונות חדשים, כדבר חדש ומעניין שכדאי להתנסות בו, ולא במקום ההנקה או מיד לאחר שקמה משינה. כשתתרגל לבקבוקים ותחבב את המשקה, אפשר יהיה להציע לה את הבקבוק כשקמה מהשינה, לפני ההנקה. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער