טיול לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

06/07/2010 | 20:58 | מאת: רויטל

יש לי תינוק בן חודש ושלוש שבועות. האם זה בריא להוציא אותו כל יום מהבית? אתמול והיום הוא פלט והקיא פעם אחת. האם זה בסדר ? זה מפחיד אותי.

רויטל שלום, ברפואה הסינית העתיקה היה נהוג להישאר עם התינוק כ3 חודשים בבית לאחר הלידה. בעולמינו זה מאוד קשה. בגיל זה ניתן כבר להוציא את התינוק די בבטחה כל עוד מקפידים על מספר דברים בסיסיים: הראשון- סביבה בטוחה, לשמור על המרחב הבטוח של הילד ורצוי כמה שיותר קרוב לאחד ההורים. השני- להימנע מאזורים הומים בילדים ובאנשים. להימנע ממקומות עם עשן, רעש, מיזוג מוגזם. השלישי- לשמור על טמפ' נכונה. בגיל זה הגוף עדיין לא יודע לווסת טמפ' בצורה אידיאלית והמעבר מהחום בחוץ לקור של המזגנים מאוד בעייתי. יש לבצע כל מעבר טמפ' בצורה הדרגתית ולשמור על לבוש נכון. חושב גם לזכור שהוא לא שותה נוזלים מלבד החלב ולכן צריך להקפיד שהוא אוכל/שותה מספיק בכדי שלא יתייבש. הרביעי- להימנע ככל הניתן ממגע עם ילדים/ מבוגרים חולים. והדבר האחרון והכי חשוב- להיות קשוב לילד ולראות אם הוא מרגיש בנוח בסביבה החדשה. לבסוף, לא אמור להיות קשר בין ההוצאה שלו מחוץ לבית להקאה והפליטה אך חשוב להמשיך ולעקוב אחרי הנושא. בהצלחה בהורות החדשה, אסף

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער