ילדה חולה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

04/07/2010 | 09:17 | מאת: משה

שלום רב! בתי בת שנה ו-10 חודשים ובשנה האחרונה היא לפחות פעם בחודש חולה כל פעם משהו אחר פעם שילשולים ופעם הקאות פעם דלקת ריאות ופעם דלקת עיניים כל פעם משהו אחר כל דבר נתפס אצלה. הרבה אומרים לי שעד גיל 3 המערכת החיסונית תסתדר וזה יעבור אבל זה ממש מדאיג אותי ואת אשתי. בנוסף לכל זאת הילדה היא קטנה מאוד 10 קילו סה"כ. יש לציין כי גם אשתי וגם אני רזים מאוד כך שבגלל זה לא היינו מודאגים עד עכשיו כי חשבנו שזה גנטי. הילדה נמצאת בגן והיא פעילה מאוד גם מבחינה פיזית וגם מבחינה קוגנטיבית. אשמח לקבל תגובות לגבי נושא המחלות והמשקל. תודה

05/07/2010 | 22:03 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום משה, אם כי נכון שילדים רבים בגילה של בתך סובלים ממחלות זהומיות חוזרות ונישנות, הרי שבראי הרפואה הסינית, הדבר מלמד על חוסר איזון פנימי אשר ראוי לטפל בו.בחלק מהילדים אכן פוחתת תדירות הזיהומים כעבור מספר שנים, עם התחזקות הגוף, אך גם אז - חוסר האיזון הפנימי נותר, ועלול להתבטא בדרכים אחרות. כמו כן, בינתיים, עלול הילד החולה להזדקק לתרופות רבות, אשר יחמירו את חוסר האיזון עוד יותר. דרך הרפואה הסינית ולעיתים גם הומיאופתיה, ניתן לזהות את חוסר האיזון, לטפל בו ובכך למנוע את המשך התחלואה. משום כך, נראה לי כי כדאי בהחלט שתפנו לטיפול מסוג זה. חשוב מאד לפנות לרופא/מטפל המומחה לטיפול בילדים ובתינוקות. לגבי המשקל, חשוב לבדוק את עקומות הגדילה של הילדה וכך להתרשם באם אכן יש בעיה בשגשוג. באם העקומות נשמרות - הרי שאין מקום לדאגה. באם תזדקקו לסיוע במציאת מטפל מתאים באזור מגוריכם, תוכלו לפנות אלי טלפונית, בריאות שלמה לכם, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער