לד"ר גלי שלום

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

17/06/2010 | 07:44 | מאת: אבגד

שלום גלי הבת שלי אוטוטו בת שנה, יונקת ואוכלת הכל וכל הזמן...למרות זאת אחוזון נמוך במשקל (מאוד פעילה). יש לי 2 שאלות : 1. אני מרגישה שההנקה כבר ממש לא מספיקה לה, למשל אחרי ההנקת בוקר היא מבקשת לאכול. מה אני יכולה להציע לה ממש מוקדם בבוקר, הרבה לפני ארוחת הבוקר של הפירות ? אולי בקבוק חלב עיזים ? חלב אורז ? חלב שקדים ... 2. אני ממש לא רוצה לתת תמ"ל, אבל כמובן שבטיפת חלב קצת לוחצים...את חושבת שזה נכון לעבור מהנקה לאוכל רגיל ללא תמ"ל ? ועד מתי אני צריכה להניק כדי שזה יהיה בסדר ?

17/06/2010 | 22:59 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, ראשית, עצם העובדה שבתך באחוזון נמוך עדיין אינה מלמדת דבר. החשוב הוא באם שומרת על אחוזון קבוע. אם מאז שנולדה נמצאת על אחוזון נמוך אך שומרת עליו - הרי שאין כאן סיבה לדאגה. לעומת זאת, אם ירדה בעקומות, הרי שצריך לחפש את הגורם לכך. לגבי שאלותיך: 1. אם לאחר ארוחת הבוקר בתך עדיין רעבה, הייתי מציעה לה אוכל ולא חלב נוסף - הרי קיבלה חלב כבר בהנקה. מזון מתאים לשעת בוקר מוקדמת יכול להיות דייסה, כמו דייסת קוואקר, למשל, אותה ניתן להכין לבד מקוואקר מהיר הכנה אותו מבשלים על מים, או על חלב עיזים. 2. כעיקרון, מומלץ להמשיך עם הנקה או תחליף חלב (תמ"ל) עד לגיל שנה וחצי-שנתיים (עד שהתזונה מלאה ויכולה להוות תחליף מלא למרכיבי החלב). היות ובתך יונקת, נראה לי כי אין צורך להוסיף תמ"ל ובמקום זאת עדיף לתת מזון מוצק. אם אינה מפתחת רגישות לכך, ניתן להוסיף גם בקבוק אחד של חלב עיזים, אך חשוב לדעת שלא יהיה מזין מבחינת ההרכב כמו ההנקה או פורמולה. איני רואה חשיבות למתן פורמולה במעבר בין הנקה למזון מוצק. עם זאת, באם אכן אינה עולה היטב במשקל (כלומר, ירדה בעקומות) חשוב לוודא שהמזון שבתך מקבלת מספק מבחינה קלורית ומבחינת מרכיביו. כל הכבוד על ההנקה הממושכת! בהצלחה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער