אישפוז בכל התקף

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

13/06/2010 | 20:00 | מאת: חגית

שלום לכולם ביתי בת שנתיים ו7 חודשים ואובחנה כאסטמתית כרונית בגיל שנה וחצי לפני חצי שנה הוצאה מהגן עקב אישפוזים חוזרים וטופלה בסינגולייר לפני כחודש הופסק הטיפול בסינגולייר ולפני כשבוע חזרה לגן ביומה הראשון בגן קיבלה התקף ושוב התאשפזה וטופלה בחמצן וסטרואידים כרגיל. שאלתי היא מדוע כל התקף של ילדתי נגמר באישפוז???.למרות שמרקבלת טיפול מונע במשאפים עוד לפני ההתקף ,ואנהלציות בזמן שההתקף רק מתחיל. הרופא בבית החולים אמר שילדתי היום מוגדרת שאסטמתית קשה מאוד לאור כל האישפוזים ומצבה הכללי אך למרות זאת יש להכניסה שוב לגן למרות שאנו יודעים שהגן גורם להתקפים החריפים הללו והיא תטופל באופן קבוע בסינגולייר השאלה השנייה האים לסינגולייר אין תופעות לוואי בעתיד שיכולות להזיק לילדתי אני אובדת עצות ולא יודעת את נפשי בעניין אף אחד לא נותן לי תשובה חד משמעית אשמח להסבר מפורט על הנושא תודה מראש חגית ...

14/06/2010 | 00:32 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום חגית, מהתיאור שמסרת נראה כי אכן לבתך אסטמה קשה. במצב הנוכחי, נראה כי אין מנוס ממתן מניעתי של סינגולייר, והראיה לכך היא שכחודש לאחר הפסקת הטיפול המניעתי שוב הגעתם לאישפוז בשל התקף. איני יודעת אם ההתקף קשור היה לחזרה לגן. ילדים רבים מפתחים תגובה אסטמטית כסיבוך למחלות ויראליות, אך הרי ביומה הראשון בגן בוודאי שלא הספיקה לחלות.. יתכן, עם זאת, כי הטריגר להופעת ההתקף ביום החזרה לגן הוא רגשי. בנוסף לתרופות, ניתן לסייע לבתך גם באמצעות הרפואה המשלימה. טיפול ברפואה סינית, או בהומיאופתיה, עשוי להועיל מאד בהפחתת תדירות וחומרת ההתקפים, ובהמשך אף למנוע את הצורך בטיפול תרופתי מניעתי. חשוב לדעת כי מדובר בתהליך של שיפור הדרגתי אך יציב, כזה שישאר בעינו גם לאחר הפסקת הטיפולים. חשוב מאד לבחור מטפל המומחה בטיפול בילדים ובתינוקות. באם תרצי יעוץ נוסף או סיוע במציאת מטפל מתאים באזור מגורייך, תוכלי לפנות אלי טלפונית. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער