עצירות אצל בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

22/05/2010 | 11:01 | מאת: גליה

הי, אני אמא לתינוק בן שבעה חודשים - יונק, ניזון מתחליף חלב וממוצקים. לאחרונה היציאות שלו הן קשות אחת לשלושה ימים. איך אפשר להקל עליו? אנחנו נותנים שזיפים עגבניות ואבוקדו, הורדנו בננות מהתפריט. אנחנו עושים לו את העיגולים בכפות הרגליים והידיים שלמדנו בעיסוי תינוקות שאמורים להגביר פעילות מעיים וכלום לא עוזר. מה אפשר לעשות חוץ מלתת לו שמן פראפין? האם יש טיפולים אלטרנטייבים שכדאי לי לנסות?

28/05/2010 | 01:38 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום גליה, פעמים רבות מלווה התחלת מזונות מוצקים בתינוקות בעצירויות. הסיבה לכך, בראי הרפואה הסינית, היא שמערכת העיכול של תינוק עדינה ורגישה, ולעיתים מספיק מזון אחד, אשר אינו מתאים לתינוק, על מנת ל'תקוע' את המערכת, ולגרום לעצירות. משום כך, מעבר לשימוש בתכשירים הקונבנציונאלים, אני ממליצה כי תפנו לרופא/מטפל מומחה לרפואה סינית לתינוקות, אשר יוכל לסייע הן באמצעות דיקור סיני (מדובר במחט אחת עד שתיים למשך מכחצי דקה בלבד) והן באמצעות יעוץ תזונתי באשר לסדר ולקצב הצגת המזונות המוצקים. אם תזדקקי לעזרה במציאת מטפל שכזה באזור מגוריכם, תוכלי לפנות אלי - אשמח לסייע, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער