שיעול עם הרבה ליחה שגורם להקאות בלילות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

16/05/2010 | 09:43 | מאת: אירנה

שלום רב, בני בן שנה וחצי ולאחרונה הוא סובל מאוד מליחה מרובה. כמה דקות אחרי שהוא אוכל הוא מתחיל להשתעל ומיד מקיא את האוכל שהוא אכל. לרוב זה קורה בלילות כי אז השיעול יותר חזק. השאלה שלי האם צריך להוציא את מוצרי החלב מהתפריט שלו והאם זה יעזור או שניתן לקבל טיפול אחר שיכול להקל עליו?

16/05/2010 | 10:07 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום אירנה, הקאה מהווה דרך של תינוקות וילדים צעירים להפתר מליחה מרובה. כדאי להבדק ע"י רופא הילדים שלכם על מנת לשלול מחלה ריאתית. במקביל כדאי להפחית מוצרי מזון המוסיפים לחות לגוף, ולכן עלולים להגביר את הליחה כמו - מוצרי חלב (בעיקר מוצרי חלב פרה), בננות, פירות הדר, פירות טרופיים, מוצרים המכילים בוטנים וממתקים. בנוסף ניתן להקל על בנך ע"י ביצוע אינהלציות של מי מלח, שימוש במכשיר אדים קרים בשעות הלילה וע"י שימוש בשמנים אתריים - מטפטפים על חיתול 2 ט' שמן לבנדר, 2 ט' שמן קורנית ו- טיפה אחת של שמן אקליפטוס. את החיתול מניחים במיטה, סמוך לראש וניתן לחזור ולטפטף את השמנים פעם נוספת במהלך הלילה. כמו כן, ניתן לשים טיפה מכל סוג בכף מלח ולערבב במי האמבט. חשוב להשתמש בשמנים אתריים מאיכות טובה (כמו למשל שמנים מחברת primavera, הנימכרים בבתי המרקחת). אם כל אלו לא יספיקו - כדאי לפנות לטיפול ברפואה סינית, מספר טיפולים יכולים לסייע רבות . באם תזדקקי לסיוע במציאת מטפל מומחה לילדים, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

16/05/2010 | 10:19 | מאת: אירנה

קודם כל תודה רבה על התשובה, אך השאלה היא האם הימנעות מוחלטת ממוצרי חלב (סידן)לא תזיק לתינוק? ואם דיברת על טיפולים ברפואה סינית, למה בדיוק התכוונת? במידה ונחליט על הטיפול אשמח להעזר בך. המון תודה!

25/01/2012 | 17:00 | מאת: נרקיס

שלום, רציתי לדעת אם הטיפול תקף גם לתינוק בן חצי שנה. בני משתעל כבר יומיים רצוף ומקיא כמעט את כל מה שהוא אוכל. מה עלי לעשות? תודה, נרקיס

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער