אקטימל לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

13/03/2010 | 01:30 | מאת: שירה

שלום בני בן שנה ושמונה חודשים שותה כל יום כ-5 בקבוקוני אקטימל תות. האם כמות זו עלולה להזיק לו או לא מומלצת? ואם כן מדוע ובמה? הוא צורך כמות כזו כחודש וחצי כבר. הרבה תודה מראש.

13/03/2010 | 23:45 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום שירה, הרפואה הסינית מייחסת למזונות שונים איכויות אנרגתיות שונות. כך קיימים מזונות המוסיפים לגוף חום או קור, יובש או לחות. מוצרים המבוססים על חלב פרה ועשירים בסוכר, כמו האקטימל שמקבל בנך, נחשבים למקררים ומלחלחים מאד. משום כך, צריכה מרובה שלהם עלולה לגרום להצטברות של לחות וקור בגוף, אשר עלולים להתבטא בליחה, נזלת מרובה, ואף יציאות רכות וכאבי בטן. באם בנך אינו סובל מסימפטומים אלו, איני רואה בעיה בצריכה של אקטימל תות באופן כללי, אך בהחלט הייתי ממליצה לצמצם את הכמויות ולהוסיף לתזונה מזונות חמימים יותר כמו ירקות מבושלים, מרקים ודגנים כמו קוואקר, קינואה, אורז בסמטי לבן, קוסקוס, כוסמת וכדומה. בברכה, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער