ילדה בת כמעט 6 - חיזוק המערכת החיסונית?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

01/03/2010 | 13:43 | מאת: אב

שלום, בתי בת כמעט 6, בגן חובה, חלתה לפני כ- 5 שבועות בסיבוב שלישי של שנית קיבלה אנטיביוטיקה והרגישה טוב, לפני כשבועיים וחצי בדלקת ריאות, שוב קיבלה אנטיביוטיקה ושוב הרגישה מהר מאוד טוב, ועכשיו שוב חולה עם דלקת גרון ושוב עם אנטיביוטיקה. יחסית לחורפים קודמים זה חריג - בעבר היא לא היתה חולה בכזו תדירות. האם ישנן דרכים לחיזוק מערכת החיסון של הגוף כך שיירד מספר ההידבקויות? שמעתי טענות לכאן ולכאן מצד אנשי מקצוע שונים. מה עצתך?

04/03/2010 | 12:44 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, אנטיביוטיקה יעילה מאד, כפי שאף ראית, בטיפול בדלקות חיידקיות. עם זאת, השימוש באנטיביוטיקה מחדיר לגוף קור ולחות, הנותרים בו גם לאחר סיום השימוש בתרופה. ילדים רבים מגיבים לכך בתחלואה נוספת, שלעיתים קרובות גורמת לשימוש חוזר ונשנה באנטיביוטיקה, והמצב הולך ומחמיר. מה ניתן לעשות? היות ומדובר בחוסר איזון אנרגטי בגוף, לא די בתכשירים המחזקים את מערכת החיסון, ויש צורך בטיפול מדוייק יותר. הרפואה הסינית מהווה כלי יעיל מאד לטיפול במצבים אלו, היות וביכולתה לאזן ולחזק את המערכות שנפגעו כתוצאה מהשימוש הרב בתרופות. כאשר הגוף יהיה חזק יותר ומאוזן יותר, תפחת הנטיה להדבקות במחלות ובאופן טבעי יפחת גם הצורך לשימוש בתרופות. חשוב שתפנו למטפל/רופא המומחה בטיפול בילדים. באם תזדקקו לסיוע במציאת מטפל שכזה באזור מגוריכם, תוכלו לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער