נזלת ללא הפסקה !

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

22/02/2010 | 19:35 | מאת: סבתא בת'

לנכדה שלי בת ה20 חודשים יש נזלת (לא שקופה) בלתי פוסקת כבר חודשים. נדירים הימים שאין לה נזלת. עם או בלי קשר היא סובלת מהחורף מאז התחילה לבקר בגנון (שבוע כן שבוע לא יש לה חום). מחלות החורף יעברו בקיץ, ברור לנו, אבל מה עם הנזלת שהיא סוחבת כבר המון, המון זמן? האם כדאי לבדוק אם יש לה אלרגיות, ואם כן מה הדרך הכי טובה לבדוק אצל ילדים כה קטנים? אין לה תופעות אחרות שקשורות לעיתים עם אלרגיות. אנחנו רואים שהיא סובלת ושזה משפיע על מצב רוחה. יש עצה?

בת' שלום, נזלת היא תופעה מוכרת בחורף בעיקר אצל ילדים שמבלים את רוב זמנם בחברת ילדים אחרים. בד"כ זה נובע מהדבקויות חוזרות במחלות וירליות או מתזונה לא נכונה ולאו דווקא מאלרגיה, במיוחד לאור הנתונים שציינת. למרות כל האמור, ע"מ להסיר ספק- אתם יכולים לפנות לאבחון מסודר אצל מטפל שמתמחה בילדים והוא יוכל לתת לכם תשובה יותר מדוייקת. מחלות החורף אכן יעברו עד הקיץ אך לעיתים הנזלת נמשכת ומעבר למצב רוח זה יכול להשפיע על המערכת החיסונית, על השמיעה ועל החוסן הפיזי של הילדה. ניתן לטפל בנזלת בצורה מהירה ופשוטה הן בעזרת הרפואה הסינית וכן בשיטות נוספות כגון הומיאופטיה ופרחי באך. אין צורך לגרור את הנזלת עד בוא הקיץ. אם תפנו אלי אוכל לכוון אותכם למטפל באיזור מגוריכם, בברכה, אסף 052-2546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער