פריחה בעור התינוק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

15/01/2010 | 18:37 | מאת: אוסנת

שלום רב, אצל בני בן החודש יש פריחה אדומה ויובש בפנים המתפשטים לכיוון החזה מעבר לגבשושיות חלב שיש לו במצח. רופאת עור אמרה לי שזה בגלל החלב ויש לשלב לו מזון צמחי. עד היום הוא ניזון מסימילאק אדוואנס והיום נתתי לו פעם אחת סימילאק צמחי על בסיס סויה והוא הקיא.מה עליי לעשות? האם ניתן לשלב בבקבוק כפית מכל סוג? האם לעבור למזון אחר? תודה רבה ושבת שלום

18/01/2010 | 00:40 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום אוסנת, הקאה חד פעמית של מזון מסויים עדיין אינה מלמדת דבר, ועל כן ניתן בהחלט לעשות עוד נסיונות עם מתן הפורמולה הצמחית. היות ולא ראיתי את הפריחה וגם איני יודעת מה היתה אבחנתה של רופאת העור, קשה לי לחוות דיעה באם החלפת המזון לצמחי אכן תועיל. בראי הרפואה הסינית, בה אני עוסקת, חלב על בסיס סויה מוסיף לגוף קור ולחות בדומה לתרכובת החלב על בסיס חלב בקר, ולכן אינה עדיפה עליה. באם הפריחה לא תחלוף, ניתן בהחלט לנסות טיפול ברפואה משלימה לפתרון הבעיה. שיטות טיפול כמו רפואה סינית, IPEC או הומיאופתיה עשויות להועיל מאד. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער