אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

23/08/2009 | 10:28 | מאת: קרין

מתי כדאי לתת לילד בן 8 חודשים פירות טחונים בבוקר או בערב? ולמה ?

24/08/2009 | 10:59 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום קרין, ברפואה הסינית אנו מאמינים כי כל מזון מחדיר לגוף אנרגיה מסויימת - יש מזונות מחממים, יש מקררים, יש המוסיפים לחות ויש המייבשים. מרבית הפירות, אם כי לא כולם, נוטים להיות קרירים ולכן עדיף לא לתיתם כמאכל ראשון בבוקר. בבוקר עדיף לתת מזונות חמימים ויבשים (מבחינה אנרגתית), התומכים במערכת העיכול, כמו דייסות דגנים. נראה לי כי הפתרון הטוב ביותר הוא לתת פירות במהלך היום, בשעות הבוקר המאוחרות או אחר הצהריים. בכל מקרה אני ממליצה להמעיט שימוש בפירות המוסיפים לחות רבה לגוף, כמו בננות, פירות טרופיים ובהמשך פירות הדר. מקווה שעניתי לשאלתך, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער