אכילה בלילה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

21/09/2005 | 10:09 | מאת: מיכל

שלום רב! בני בן השנה מתעורר לפחות אחת בלילה ודורש לאכול. הוא מאד ענייני ולאחר שמסיים לאכול חוזר לישון. הוא אוכל מצויין במהלך היום: בבוקר - פירות עם טחינה ואגוזים ושקדים טחונים, בצהריים מרק עם הודו, בקבוק מטרנה בשלוש, אחה"צ - אבקודו, ביצה או גמדים ובערב לפני השינה 240 cc מטרנה לעיתים בתוספת 2 כפות שדייסה (לא תמיד רוצה תוספת דייסה). הוא נראה מצויין, לא שמן אבל די מלא. אני יודעת שאינו זקוק לאוכל בלילה והוא צורח עד שמקבל, ונראה ממש רעב. שאלתי אליך: האם לתת לו משהו אחר משביע יותר לפני השינה? (נתתי לו פעם אחת מרק עם עוף ואורז לפני השינה והוא לא דרש לאכול בלילה - זה יהיה מוגזם לתת לו פעמיים ארוחה בשרית? ) ניסיתי להכין דייסה אמיתית משיבות שועל והוא סירב לאכול את זה. מה כדאי לתת לו?

21/09/2005 | 12:47 | מאת: ,

מיכל שלום המצב אותו את מתארת הנו מצב שהורים רבים נתקלים בו לא הייתי ממליץ למנוע ממנו אוכל אפילו עם הוא רוצה לאכול בלילה הייתי ממליץ לפני השינה לתת לו מחית פרות של גרבר למשל המטרה היא להעלות את רמת הסוכר אצלו בצורה מתונה ומאוזנת ( בניגוד למשל לשוקולד שמעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מהירה וגם יורדת ברמה מהירה - ואז לוקחים עוד קוביה ) אני מאמין שמחיר גרבר תגרום לו לשינה כמו תינוק אנא עדכני אותי ירון לב אור

22/09/2005 | 10:29 | מאת: מיכל

ד"ר ירון שלום רב! לגבי הגרבר לפני השינה - בתוספת המטרנה? לפני או אחרי המטרנה? בני אוכל בבוקר מנת פירות טחונים עם טחינה ושקדים ואגוזים, למרות זאת לתת גם גרבר לפני השינה?

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער