בכי פעוטה בת שנה וחצי-תאומה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

03/09/2023 | 18:27 | מאת: סילביה

שלום רב, הנינה שלי בת שנה וחצי [תאומה], היא נוטה לבכות מהר על כל דבר פעוט. מזה תקופה שהיא בוכה בצרחות אימים החל מהשעה 01:00 בלילה למשך שעתיים. מדובר בבכי של כאב כלשהו, [כביכול]. נכדתי [אימה] לקחה אותה לרופא, ערכו לה בדיקות מקיפות ביותר. לא נמצא דבר המעיד על סיבת הבכי הבלתי נשלט. ייאמר כי לפני חודשים בודדים, לפתע יצאו לה כתמים לבנים בזרועות. היא כהת עור. בדיקות שנעשו לה, לא גילו דבר. היא קיבלה משחה שלא הועילה בכלום. ברור שלא קשור לבכי לפתע באמצע הלילה. אין לה גירוד כלשהו או משהו אחר. הבעיה המטרידה ביותר היא הבכי ההיסטרי הבלתי נשלט שנמשך שעתיים באמצע הלילה. האם התופעה ידועה? האם ישנה בדיקה נוספת שיכולה לגלות את סיבת הבכי באמצע הלילה? כיצד אפשר להרגיע אותה. ההורים לא הצליחו להרגיעה למרות כל הניסיונות. היא בוכה ללא הפסקה. גם ניסיון להאכיל אותה לא צלח. היא סירבה. האמא חושבת שאולי זה קשור לשיניים [זהו ניחוש] . נודה לכבודו, אם יואיל להנחות את ההורים, ככל שניתן, לגלות את סיבת הבכי שגורם כאב עצום במשפחה, לכל מי ששומע אותה. יצויין כי התאומה שלה מאוד רגועה ואינה בוכה, אלא אם כן משהו מפריע/מטריד אותה, אך נרגעת מהר. לתאומות יש אח בן 4 חודשים. לחלוטין שקט ורגוע.

שלום רב, לא ניתן לדעת בוודאות ללא בדיקה מסודרת אך נשמע לפי התיאור שלך שמדובר בביעותי לילה, תופעה מוכרת של בכי וצרחות תו״כ שינה בעוד הילד עדיין ישן (למרות שיכול להראות כער עם עיניים פתוחות) זוהי תופעה מעולם התופעות של הליכה ודיבור מתוך שינה. זאת אינה תופעה שמצריכה טיפול רפואי תרופתי אך ניתן להקל עליה באמצעות טיפול ברפואה סינית, צמחי מרפא או המויאופתיה. נשמח לעזור. במידת הצורך ניתן ליצור קשר עם המרפאה שלנו במרכז רפואות 03744088

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער