שהות ממושכת בשירותים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

24/08/2022 | 01:50 | מאת: תמר

שלום, בשנתיים האחרונות, יוצא לבן הבוגר שלי (14) להיות שעות בשירותים. זה יכול לקחת אפילו 4 שעות. זה קורה לו פעם בשבוע/שבועיים. במצבים מסויימים זה גורם לו לישון רק לפנות בוקר. במצבים אחרים הוא מאחר מאוד ללימודים, בין אם זה בשל הליכתו לישון מאוחר, ובין אם זה קורה לו בבוקר ואז השעות חולפות... אין לי מושג מדוע לוקח לו כל כך הרבה זמן להתרוקן, וזה מדאיג אותי. הבן שלי טוען שקשה לו להתרוקן מהשתן. אשמח לדעת מה יכולה להיות באמת הסיבה לכך ומה עלינו לעשות? נ.ב. יש לציין שהוא סובל מכפייתיות מסויימת, ומרגישות חברתית ואלמות סלקטיבית. לא נראה לי שזה קשור לבעייה החברתית כי גם בחופש הגדול זה קורה לו, כשאין סיבה לעשות 'הצגות' כדי לא להגיע ללימודים למשל. והוא לא מכניס שום מסך לשירותים, אלא לוקח איתו איזה מגזין וכדו', שבטח לא לוקח לו שעות לקרוא אותו.

תודה על פנייתך, אכן.. מצב מאתגר.. השהייה הממושכת בשירותים לכאלו פרקי זמן מערבת "מעי עצלן"+ תרחיש התנהגותי. מטרתנו לתת מענה ל2 סוגיות אלו. א. בבדיקה של הנער לשלילת בעיה אנטומית ב. מתן פתרון ורצויי מהר ככל הניתן על מנת לא להנציח את הבעיה כבעיה כרונית הפתרון ינתן בשילוב התייחסות לממצא הגופני והן לממצא הנפשי- ויהיה מורכב מהתייחסות לשתיהן- דרך תזונה, פתרונות רפואה מערבית+רפואה משלימה+ התייחסות לרקע הנפשי שעומד בבסיס הבעיה.

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער