תזונה דלת שומן לאחר דלקת לבלב
דיון מתוך פורום כירורגיה
לאחר דלקת לבלב חוזרת, שלא נמצאו לה סיבות מיוחדות (אלכוהול, אבנים בכיס המרה) נתבקש החולה לאכול תזונה דלת שומן. האם בתזונה זו יש להימנע לחלוטין משמן, מרגרינה, שומשום, בוטנים וכדו', או אפשר להשתמש בכמות קטנה של שמן (לדוגמא בסלט או בבישול ואפייה)? האם יש להקפיד בתזונה זו כל החיים או לאחר תקופה מסויימת ניתן לצרוך יותר שומן? (כמובן, לא בצורה מוגזמת)
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דורית תלוי . במי מדובר זקן או צעיר חולה או בריא , מחלות נוספות , מעקב אחר אנזימים של הכבד ,שומנים בדם , סוכרת ועוד פרמטרים נוספים. כך שבאופן עקרוני אין - חד משמעית איסור לחלוטין לכל החיים . יש לבדוק כל דבר לגופו בכל רגע נתון.