ניתוח הרניה בדופן הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/01/2012 | 11:37 | מאת: כרמית

שלום, עברתי 2 ניתוחים קיסריים. את האחרון עברתי לפני שנתיים ושלושה חודשים.לפני מספר חודשים הבחנתי בבליטה מעל הטבור. בדיקת US של דופן הבטן הראתה 2 בקעים בקוו האמצע. בקע אחד בעומק של 4.4 מ"מ מכיל שומן והבקע השני על צוואר בעומק של 3.8 מ"מ מכיל שומן.בקע אחד טבורי והאחר אפיגסטרי.כירורג המליץ לי על ניתוח laparoscopic repair במהלכו ישים לי רשת בגודל של כ- 10 ס"מ לתיקון 2 הבקעים.ארצה היריון נוסף בעתיד. האם בדיקת US אמינה לגבי הקביעה של הבקעים? באחד מהמקורות קראתי שקיימת תופעה של התרחקות שרירי הבטן אחרי ניתוח קיסרי מה שעלול לגרום לבליטה אך לרוב אין צורך בניתוח. אני חוששת מההליך הניתוחי. האם ניתן להמשיך כך ללא ניתוח כלל?מצב של היריון נוסף יסכן אותי? אשמח לשמוע דעתך בעניין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2012 | 14:43 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

לום כרמית . הניתוח הוא פשוט ואין צורך לחשוש ממנו .. התרחבות שרירים נראית אחרת באולטראסאונד . באם רואים בקע אזי יש . לגבי הריון אין בעיה . לגבי מועד הניתוח באם בכלל - על זה שוחחי עם הכירורג המנתח

29/01/2012 | 15:35 | מאת: כרמית

דר' יהודה, תודה רבה על התגובה המהירה שלך. הרופא המליץ לא לחכות עם זה מעבר לחצי שנה ולנתח. יש אפשרות לא לנתח כלל לדעתך בטווח הקרוב ולהמשיך לחיות כך? בנוג ע להיריון, התכוונתי האם צתב של היריון ללא ניתוח מסוכן יותר? בתודה מראש. כרמית.

31/01/2012 | 11:39 | מאת: דר' ספוליאנסקי

לום כרמית באם הבקע קטן ואינו גדל ואין מעי כלוא - אפשר לחכות . בנוגע להריון .אין סיכון אבל יש אפשרות שהבקע יגדל ויכאב יותר

מנהל פורום כירורגיה