שימוש בסבון טבעי לפנים

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

29/08/2013 | 08:21 | מאת: יעל

שלום רב, בכל הסבונים הטבעיים המיוצרים על בסיס שמן, יש PH מאוד גבוה. האם זה לא מזיק בטווח הארוך? אני משתמשת בזה לניקוי הפנים. לדוג' אני משתמשת בסבון של דר ברונר, בדקתי את הPH שלו והוא כמעט 10. חיפשתי על זה באינטרנט, ורק באתרים באנגלית גיליתי שסבון טבעי הוא תמיד עם PH גבוה, אחרת הוא לא סבון בעצם, אבל לגבי השאלה של מה זה עושה לפנים לא מצאתי תשובה. כשפניתי ליצרנים של סבונים טבעיים התשובה היתה: לא ידענו או PH זה סתם שטויות.... אני מבולבלת וכבר לא יודעת במה באמת כדאי להתשתמש..

10/09/2013 | 09:03 | מאת: מיכל לזרוביץ

יעל שלום רב, לעור שלנו יש pH חומצי (בסביבות 4.5 או 5.5). ועל כן הטוב ביותר הוא סבון ניקוי בעל pH קרוב יותר לזה של העור. ולכן עליו להיות מעט חומצי. החיידקים הידידותיים שלנו זקוקים לסביבה חומצית. סבון בסיסי (כלומר pH גבוה) לא יעשה טוב לפנים כי תתבצע תגובת סתירה או ריאקציה כימית. בברכה, מיכל לזרוביץ, ד"ר לנטורופתיה ורפואה טבעית www.ginko-natural.com [email protected] 054-6499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים