מולוסקום (Molluscum Contagiosum

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

17/02/2013 | 21:54 | מאת: רינה

שלום רב, לפני כחודש התגלה אצל בן זוגי פצעונים באיבר המין ומסביבו שהפכו ליבלות וזוהו ע"י רופא עור כמולוסקום, ומאז הוא מטפל בחנקן מדי שבוע. השאלה שלי היא מתי אפשר להגיד בוודאות שהוא כבר לא מדבק ואכן ניתן לשוב ולקיים יחסי מין ללא קונדום או בכלל לבוא במגע עם עור שמסביב לאיבר המין איפה שהיו היבלות. האם יתכן מצב שכל היבלות טופלו בחנקן וכבר לא מופיעות חדשות ושעדיין המחלה מדבקת? מה הטיפול היעיל ביותר ברפואה הטבעית? תודה רבה

27/02/2013 | 07:03 | מאת: מיכל לזרוביץ

רינה שלום רב, מולוסקום מדבק. במהלך המחלה הנגעים מתרבים על פני העור, ומהווים מקור להדבקה, בעיקר אם מגרדים או מפוצצים אותם. לגבי הטיפול בחנקן-יש לדעת כי ניסיון לסלק נגעים אלו באמצעות חנקן נוזלי כרוך בכאב, זיהום משני , בצלקות ובסיכוי די סביר שהנגעים הנגיפיים יחזרו. זהו טיפול מיושן, פחות יעיל מהלייזר לרוב יש צורך במספר טיפולים. הטיפול בהקפאה (חנקן) יכול להביא להתפתחות של איזורי עור חסרי פיגמנט. לגבי הטיפול הטבעי: תערובות ארומטיות וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי וירליות. בברכה, ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, אחות מוסמכת ומומחית בטיפולים טבעיים www.ginko-natural.com michal@ ginko-natural.com 054-6499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים