האם שלבקת חוזרת?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

19/12/2011 | 16:10 | מאת: אתי

היי אני בת 28, בחורה בריאה אשר סובלת מהרפס אחת לכמה חודשים באיזור השפתיים. לפני כ5 חודשים החלו לי כתמים לבנים אדומים בגוף. כתמים אלו היו מגרדים מאוד והתפשטו בכל גופי. הייתי אצל רופא עור והוא העריך כי מדובר בסוג מסוים של וירוס אשר ויראלי וטען כי עד 12 שבועות מיום הוירוס הכל אמור לחזור לקדמותו. יש לי 2 שאלות: 1) האם מדובר ב"שלבקת חוגרת"? כי לפי הבנתי המחלה אמורה להתלוות בכאבים שלא היו לי. 2) היום, אמנם הגירודים חלפו אך עדין נשארו לי כתמים לבנים בכל מקום בו היה גירוד. האם ניתן לעשות משהו לגבי זה? האם זה יעבור? תודה, אתי

23/12/2011 | 09:17 | מאת: מיכל לזרוביץ

אתי שלום רב, לשלבקת חוגרת (הרפס זוסטר) יש מאפיינים כמו כאב חזק וכן צורת הנגעים מזכירה חגורה, בד"כ בצד אחד של הגוף. מי שאבחן צריך לקבוע האם המדובר בהרפס זוסטר. אם אכן המדובר בהרפס זובטר זה יכול לחזור. גם לגבי הכתמים יש לאבחן ולא דרך האינטרנט. בברכה, מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, אחות מוסמכת ומומחית לרפואה טבעית www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים