כמעט בת 25...ותמיד עם אקנה. מה עושים?

דיון מתוך פורום  מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות

12/08/2005 | 14:28 | מאת: שירה

שלום. אני כמעט בת 25, ומגיל 13 אני סובלת מאקנה. לקחתי כבר 3 פעמים רואקוטן, בגיל 16, בגיל 18 ובגיל 20, לתקופות של כחצי שנה (לפי מה שאני זוכרת). נמאסת עליי ההתמודדות היום-יומית עם העניין, זה מעייף ומציק, וזה פשוט מיותר בגיל 25. כבר ניסיתי דברים רבים- נאטורופתיה, גלולות דיאנה, תכשירים שונים... בשנה האחרונה המצב לא היסטרי, אך זה תמיד קיים. בזמן האחרון הפסקתי להשתמש בקרם הפנים, ואני שוטפת את הפנים פעמיים ביום בפולידין. אני אוהבת לאכול אוכל שומני. 1. אף אחד לא הסביר לי ממה זה נובע. האם זו בעיה הורמונלית? שימוש בתכשירים לא מתאימים? תזונה לא נכונה? מה?! 2. מה ניתן לעשות??? אשמח לכל עזרה והבהרה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2005 | 08:05 | מאת: מיכל לזרוביץ

שירה בוקר טוב מה עושים? תקראי את מאמרי בנושא, מצוי בצד שמאל. אקנה יכול להופיע בכל גיל, המונח פצעי בגרות פשוט מטעה... אינני יודעת איזה טיפול נטורופתי ניסית בעבר אבל טיפול טבעי יכול מאד לעזור . הייתי מציעה לך לעבור טיפול טבעי אינטנסיבי לפני שאת חושבת שוב על רואקוטן. הטיפול כולל: תזונה (מה נכון לאכול ועוד יותר מזה מה לא לאכול ושומנים כמו שאת אוהבת בהחלט לא עוזרים לבעייה...), פורמולה מאזנת סבום ואנטי דלקתית, מי צמחים מחטאים ושמנים אתריים הגורמים לכיווץ הנקבוביות וכמובן צמחי מרפא. טיפול כוללני שכזה עשוי מאד לעזור. יכול להיות שיהיה צורך גם בניקוי רעלים מהגוף. אם תרצי סיוע נוסף את יכולה לייצור קשר. לבריאות מיכל

14/08/2005 | 13:19 | מאת: דר' שירי

לשירה. כדאי לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי.לעיתים אין בעיה הורמונלית והאקנה חוזר. במקרה זה מומלץ טיםול נוסף ארוך יותר ברואקוטן.אין שום בעיה של נזק מצטבר מן התרופה.וניתן ליטול אותה לפי הצורך ,לסוג התזונה אין השפעה על אקנה. דר' שירי

14/08/2005 | 19:10 | מאת: מיכל לזרוביץ

שירה שלום נכון שכששואלים את מרבית הרופאים הקונבנציונליים על הקשר בין אקנה לתזונה התשובה תהיה שאין קשר. אך גישת הנטורופתיה שונה וטוענת שכאשר אוכלים אוכל לא מאוזן וג'אנקי (שומני, פיצוחים, חריף וכו) הגוף מנסה להתפטר מהרעלים בצורה כלשהיא ואחת הצורות היא דרך העור והביטוי יכול להיות אקנה או מחלת עור אחרת. תפריט מאוזן חשוב למצבו הכללי של הגוף, כאשר הגוף בריא הגוף מסוגל להתמודד טוב יותר עם מצבים בעייתים כגון אקנה. אני מצרפת 2 קישורים של מאמרים העוסקים בנושא זה (מ-2002 ונלקחו מתוך ארכיון JAMA) והם מדברים על כך שכאשר הישוו 2 אוכלוסיות , אחת מערבית שאוכלת אוכל מתועש ומזוקק והשנייה אוכלוסיה בעלת מאפיינים פשוטים יותר הניזונה מתזונה מלאה בריאה ולא מעובדת, הרי שאצל האוכלוסייה הלא מערבית כמעט ולא נצפה אקנה והם מסבירים זאת כי המזון המערבי כולל מאכלים המעלים אינדקס גליקמי וזה בתורו גורם להיפראינסולינמיה אשר מעודדת שינויים הורמונליים כגון ייצור בלוטות החלב והאצת תהליך הקרטיניזציה דבר המוביל לאקנה. http://fampra.oxfordjournals.org/cgi/content/full/22/1/62 http://archderm.ama-assn.org/cgi/content/full/138/12/1591?ijkey=7ca00a536ba3a4c4e4d7fc44adcd775682389467&keytype2=tf_ipsecsha לבריאות מיכל

מנהל פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות