פצעי בגרות בשנות ה-20
דיון מתוך פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות
שלום רב, היני גבר בן 21. סובל מפצעי בגרות עוד מלפני שנים רבות. ניסיתי להפחית בכמות שוקולד וגבינה צהובה. שימוש יומי בתחליב רחצה עם ויטמין E לפנים. הבעיה עדיין מטרידה אותי-קראתי כתבה שאומרת שמי שלא מטפל היטב בפצעים אלה,הם עלולים להופיע גם בשנות ה-30! האם נכון הדבר? האם רופא עור יוכל לעזור לי? באיזה אופן? שמעתי על אנטיביוטיקה ומשהו שנראה לי נקרא רקוטן.... אודה לתשובה מפורטת!
למחלה ישנן שתי דרכי טיפול. דרך קונבציאונלית-בעזרת משחות וכדורים,וכן רואקוטאן מעלים לחלוטין את הפצעים. וישנה הדרך האלטרנטיבית לטיפול במחלה,כלומר בתחום הנטורופתי שכוללת תזונה נכונה,תוספי תזונה,צמחים,ושמנים ארומתיים. מידע לגבי זה אתה יכול לקבל בפורום נטורופתיה באתר זה,ובנוסף באתר הבא www.naturemed.co.il שם יש פורום נטורופתי ומצד ימין ניתן לקרוא על המחלה "אקנה". www.acne.co.il הכל על אקנה. תחום התזונה- תזונה דבר מאוד חשוב לאורח חיים בריא. מאכלים שכדאי להימנע למי שסובל מאקנה *מוצרי חלב,חלב גבינות כולל גבינות רזות,גבינה צהובה,שוקו,מוצרי חלב בעיקר מוצרי חלב פרה *להימנע מסוכרים פשוטים כגון עוגות עוגיות ממתקים וכל הסוכרים למינהם *להימנע משתיית משקאות מתוקים להימנע מכל המקשאות כגון קולה ולשתות כ 20 כוסות מים ביום *להימנע מאכילת מוצרי קמח לבן,לחם לבן פיתות לחמניות עוגות עוגיות קרואסונים בורקסים. *להימנע מאורז לבן ומפחמימות לא מלאות,אלא לצרך אך ורק פחמימות מלאות כגון אורז מלא, כסמת,קינואה,חיטה מלאה. *להגביל את צריכת הפירות לכ 2-3 פירות ביום מומלץ לאכול מהפירות משמש נקטרינה ושסק. *להימנע מתפוח אדמה ותירס *להמנע מדבש *להימנע מחטיפים מלוחים ולא לכלול מלח בשום מאכל ככל שניתן. *להימנע מבשר בקר שמן ולאכול בעיקר דגים כגון סלמון חיוני מאוד או לאכול בשר הודו רזה. *להימנע מפיצוחים ממולחים *להימנע ממאכלים מטוגנים ככל שניתן *להימנע מנקניקיות ונקניקים מכילים המון שומן ומלח. *להימנע ממזון שומני מאכלים חיוביים: מאכלים המכילים בעיקר ויטמין A וימטין E ויטמין C וכמה ויטמיני B ומינרלים חיוניים בעיקר אבץ. *אכלו ירקות,תפריט עשיר בירקות חיוני. *ויטמין A -תאכלו בעיקר גזר ודלורית ומידי פעם דלעת. *אכלו ירקות ירוקים רבים ככל שניתן טריים. *אכלו גמבה בכל הצבעים בעיקר אדומה וצהובה כתומה *בססו את התפריט שלכם על הירקות והנשנושים ירקות,חתיכות גמבה,מלפפון,צנוניות,ברוקולי מאודה *אכלו כל יום כ 40 גרם גרעיני דלעת לא קלויים. ואכלו כל יום כ 30 גרם שקדים לא קלויים *אכלו מנת כסמת לא גדולה. *אכלו דג סלמון ללא מלח בתוספת לימון *אפשר לקחת תוספי תזונה חיוניים כגון אבץ פיקולינט קומפלקס ויטמין B וויטמין A
ד"ר אריה י. ליפשיץ מומחה למחלות עור ומין