פסוריאזיס ותזונה

דיון מתוך פורום  מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות

09/06/2006 | 12:10 | מאת: יואל

שלום רב, הרקע: גילי כ-50, סובל שנים ארוכות מפסוריאזיס מפושט ברוב הגוף. לאחרונה נמסר לי - שלא ע"י רופא או תזונאי - כי אנשים שנמנעו מלאכול מזון המכיל חיטה נוצר אצלם שיפור משמעותי (לטענתם, כך שמעו, שההמחלה נעלמה כליל ולתמיד אצל אותם חולים). מבחינת מוצרי המזון הכוונה במיוחד ללחם (אך גם לשאר המוצרים המכילים חיטה, כגון עוגות וכו'), לטענתם הדבר מתייחס במיוחד למרכיב מסויים בחיטה (גלוטומט? או בדומה לכך). זה המקום לציין כי אותם אנשים סבלו גם מעודף משקל ולאחר השינוי התזונתי - ירדו מאד במשקל, מבחינתם הדבר מצויין. לעומת זאת המשקל שלי תקין ביחס לגובה ולכל פרמטר אחר, כמו כן הוא משקל יציב מאד, לאורך זמן. שאלותי הן: 1. האם יש ממש בדברים? 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים?

לקריאה נוספת והעמקה
09/06/2006 | 15:11 | מאת: מיכל לזרוביץ

יואל שבת שלום אני מניחה שהתכוונת למרכיב הגלוטן בדגנים. כמעט כל הדגנים מכילים מרכיב זה למעט תירס ואורז. אכן קיימת טענה כי אצל אנשים מסויימים הפסוריאזיס עלול להיגרם על ידי תגובות אלרגיות למזון. מזונות כגון : גלוטן (שהוא אחד המרכיבים בחיטה כמו בדגנים אחרים), חלב פרה, סוכר ומיץ הדרים הם אלרגנים ידועים. אפשר בהחלט לחיות ללא מרכיב הגלוטן (למשל חולי הצליאק) ולכן משתמשים בקמח ללא גלוטן. בכל מקרה, לא בטוח כי ההמנעות מגלוטן תשפר את מצבך. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות