סימני מתיחה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

06/07/2005 | 11:05 | מאת: אנונימיתתת

שלום. אני בחורה בת 23 ועדיין לא עברתי הריונות..הופיעו אצלי כתוצאה מעליה מהירה במשקל של כ-15 קילו סימני מתיחה בהרבה איזורים בגוף. חזה, ישבן, רגליים, מותניים.. הסימנים הם בצבע לבן אבל עדיין מאוד בולטים ונראים לעין. כתוצאה מכך נכנסתי לדיכאון ואין לי חשק לצאת מהבית , אני לא יכולה ללכת לים ומתביישת בעצמי. אני יודעת שאין הרבה מה לעשות בקשר לסימני מתיחה ובל זאת אני שואלת מיאוש : האם יש משהו שיכול, אפילו אם לא להעלים, לפחות לטשטש מעט את הסימנים האלו? ועוד שאלה- רופא עור הציע לי משחה בשם אלסטין קריסטל. האם היא שווה משהו?

07/07/2005 | 06:18 | מאת: מיכל לזרוביץ

אנונימית בוקר טוב לשאלתך אם התרופה עוזרת במשהוא אז לדעתי לא. יש הנותנים רטין A או רטאוויט אך לא תמיד עוזר ועלול לגרום לגירוי מקומי של העור. אז ככה, אפשר לתת לזמן לעשות את שלו אבל גם אפשר לעזור לזמן.... לעבור לתזונה בריאה -תקראי את מאמרי בנושא: הטוב, הרע (נמצא בפורום אנטי אייג'ינג אשר בניהולי למעלה מצד שמאל). לוודא שאין חסרים בדם. ניתן להשתמש בתערובת שמנים ארומטית. לערבב שמני בסיס עם שמנים אתריים: שמני בסיס יכולים להיות: גלעיני משמש, שמן שקדים, שמן בורג', שמן רוז היפ, שמן קלנדולה מכבישה קרה ושמן נבט חיטה. שמנים אתריים לבחירה: שמן לבנדר, לבונה, וכמובן נרולי. אם את לא מתמצאת בארומתרפיה ניתן לרכוש תערובת דומה אצל המתמחים בנושא. לעשות עיסוי עדין של האיזורים בהם יש מתיחה פעם ביום. אני מקווה כי לאחר תקופה (מספר חודשים) של הטיפול כולל פעילות גופנית ותזונה נכונה סימני המתיחה יטשטשו ובכלל העיסוי נותן תחושה טובה . התוצאות,אם לא הקיץ הזה אז בשנה הבאה... אגב, קראתי על טיפול של שיוף בלייזר, לא מכירה , לא יודעת אם באמת יש הצלחות בטיפול זה אבל אולי שווה לפנות לאחד המכונים שמבצע ותנסי לבדוק מה באמת הם מבטיחים תמורת הכסף שהם מבקשים.. לבריאות מיכל

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים