פטריות בצפורני הרגליים

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

02/07/2005 | 17:21 | מאת: דני

לאחר שניסיתי תרופות מגוונות,כולל משחות וכדורים,אני ממשיך לסבול מפטריות בצפורני הרגליים זה 13 שנים ברציפות,מאז שרותי בצבא. שמעתי על טיפול באקונומיקה. האם מישהו שמע,או ניסה,או יכול להוסיף מידע על טיפול כזה? תודה.

02/07/2005 | 22:04 | מאת: מיכל לזרוביץ

דני שבוע טוב מתנגד לפיתרון יותר סימפטי מאשר אקונומיקה?... תנסה טיפול טבעי ומאד קל לבעייה. 30CC שמן נבט חיטה (שזהו שמן בסיס) או שמן קלנדולה לתוכו להוסיף 10 טיפות שמן עץ התה (שמן מחטא חזק ביותר ויעיל במצבי פטריות), 10 טיפות שמן אתרי לבנדר ו-5 טיפות שמן אתרי לימון (גם אנטיבקטריאלי ומחטא חזק). כן אני יודעת כי היחס כאן בין השמנים האתרים לשמן הבסיס גדול!! למרוח את התערובת על העור מסביב לציפורן 3-4 פעמים ביום ואני מקווה שתוך כמה ימים יהיה שיפור במצב ( בתנאי שתהיה התמדה בטיפול). אגב, את האקונומיקה תשאיר לחיטוי רצפת האמבטייה... לבריאות מיכל

03/07/2005 | 18:09 | מאת: ד"ר יוסף שירי

לדני שלום טיפול מקומי בפטרת הצפורניים יעיל באופן מוגבל רק בשלבים הראשונים כאשר יש לובן בקצה הציפורן במקרים בהם יש מעורבות עמוקה יותר הטיפול הינו דרך הפה בתרופות שמצטברות בצפורן לכל ארכה גם בחלק של הציפורן שנמצא מתחת לעור כ-5 מ"מ.תרופות אילו יעילות ובטוחות אולם דורשות מעקב ומרשם מרופא העור. בברכה ד'ר שירי

03/07/2005 | 20:54 | מאת: דני

למשיבים הרבה תודות. דני.

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים