רגישות או אלרגיה למזון
דיון מתוך פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות
שלום למנהלי הפורום האם יש הבדל בין 2 הדברים? אם כן מה? האם יכול לגרום להזדקנות מהירה של הגוף? תודה
רינת ערב טוב אלרגיה למזון היא תופעה בה מערכת החיסון של הגוף מגיבה לאלרגן (גורם אלרגיה) מסויים. אלרגיה מאובחנת על ידי מבחני מעבדה (כגון RAST, מבחן טלאי וכו'). רגישות למזון נמצא אצל הרבה אנשים הסובלים מהפרעות עיכוליות, רגישות זו לא ניתן לבדוק במעבדה, אך ניתנת לקביעה על ידי ניסוי וטעייה. בנוסף להפרעות עוריות , רגישות למזון יכולה לגרום לעוויתות ביטניות, שלשול, עצירות, גאזים במעי, נפיחות, הקאות, בחילות כיבים, עייפות, כאבי פרקים, כאבי שרירים, בצקות, מיגרנות, דיכאון, חרדות, הפרעות נשימתיות, היפר אקטיביות והפרעות קשב. מדוע אנו כה רגישים? אנו חשופים לאלפי כימיקלים בסביבתנו שאבותינו הקדמונים לא היו חשופים להם (זיהום אוויר, דשן כימי, מדבירי מזיקים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח באוכל) כך שכימיקלים אלו מעודדים תופעת רדיקלים חופשיים והזדקנות הגוף ועור הגוף. לבריאות מיכל