אכילת מלח בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/04/2005 | 11:16 | מאת: בקי

הנני בשבוע 34 והמלצת לי בגלל נימול בידיים להמנע/להמעיט ממלח. מהי הכמות שאותה יש לצרוך ליום?(פחות או יותר) ואיך משפיע מלח על הגוף? מהו התהליך שגורם לנימול ע"י מים ומלח? (צבירת נוזלים?) לאיזה נשים יש יותר סיכוי לקבל את התופעה? אם היא מופיעה בהריון אחד אז בהריון הבא זה בטוח יחזור? האם זה תורשתי? כיצד ניתן למנוע? דר' הרבה מאוד שאלות אבל אודה אם תוכל להשיב בדיוק על כולן לפי הבנתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/04/2005 | 11:59 | מאת: דר' יובל עוז

בתשובתי הקודמת כיוונתי לכמה גורמים אפשריים למצבך. ההמלצה העיקרית הינה להיות במעקב ולפנות לרופא נשים. באופן כללי הוספתי גם את עיניין המלח - אין בכך כי זהו הגורם העיקרי למצבך ושיש לכך קשר גנטי.... כפי שאת מחפשת. מלח הנספג בגוף במזון "מושך" אליו מים (שימי לב מה קורה למלח שנשאר בכלי ...). לכן על מנת להקל על מצבים הקשורים בבצקת בגוף הפחתת המלח אותו את צורכת יכול לעזור. כלומר אם את אוהבת להעמיס מלח כתוספת למזון צמצמי זאת. אין מקום להתחיל להעמיק בכמה מלח יש במזון עצמו ולהמנע ממנו. חג שמח ובהצלחה דר' יובל עוז מנהל יחידת אולטרהסאונד נשים, צפת

21/04/2005 | 17:01 | מאת: בקי

תודה וחג שמח (:

מנהלי פורום הריון ולידה