שאלה
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שלום! מהו המועד הטוב ביותר לעשות בדיקת דם לחלבון עוברי? לפי החוברת של קופת החולים הטווח הוא שבועות 16-18 ואני קבעתי תור ליום האחרון של שבוע 16 (15+6). האם זה בסדר או שעדיף לדחות את זה קצת? תודה מראש.
את בעצמך מזהה שקבעת תאריך מחוץ לתחום הממלץ. בצעי לפי ההמלצות כלשונן. ועיצה נוספת: זו בדיקה סטטיסטית, עדיף להתרחק מהקצוות. כלומר, אל תבצעי ממש ביום הראושן או האחרון הממלצים. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
לא קבעתי תאריך מחוץ לטווח המומלץ. הטווח המומלץ הוא שבועות 16-18 ואני קבעתי ביום האחרון של שבוע 16, כלומר שבוע שלם בתוך הטווח המומלץ. כמו כן הרופא שלי הוא זה שאמר לי לקבוע את הבדיקה בתאריך הזה וכך עשיתי. השאלה היא האם הרופא שלי לא היה צריך להגיד לי לקבוע את הבדיקה בתאריך קצת יותר מאוחר.
ברשותך, אינני מסכים. רשמת 15+6 שזה עוד לא 16 שבועות מלאים אלא 16 שבועות מלאים פחות יום. כשההמלצה היא לכל הפחות 16 שבועות מלאים, וכמו שאמרתי, אני ממליץ לא לבצע את הבדיקה על הגבול.
ההמלצה, עד כמה שאני מבין וכך גם הרופא שלי אמר, היא מהשבוע ה-16 כלומר מהיום הראשון של שבוע 16 כלומר 15+1. יכול להיות שהרופא שלי טעה?