לרופא שלום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/02/2008 | 10:42 | מאת: גילה

אני בהריון שבוע 33 . רציתי לאכול חביתה, ובעת שבירת הביצים נפלה לי לתוך הצלחת היכן שנמצאות הביצים לפני הטיגון חתיכה מקליפת הביצה. הוצאתי את הקליפה מתוך התערובת (למרות שלצערי לא שטפתי ידיים לאחר הנגיעה בביצים), ואז טיגנתי (מאחר ומדובר ב-3 ביצים ובמחבת קטנה,אזי לא כל שטח הפנים של החביתה אני מניחה קיבל חשיפה אידיאלית לחום),אבל עדיין החביתה עברה טיגון משמעותי. שאלתי היא האם תיתכן בסיטואציה כזו חשיפה לחיידקים של הביצה והאם זה מסכן את העובר? לאיזה תחום של מחלה זה שייך האם ליסטריה/טוקסופלזמה/סלמונלה? או האם אחרי טיגון כבר אין סיכון? אני מאוד מודאגת אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
13/02/2008 | 19:14 | מאת: דר' יובל יפת

אינני מכיר בעיה ספציפית להריון במצב זה. שאלתך נוגעת למחלות זיהומיות ועבודה עם מזון באופן כללי.

מנהלי פורום הריון ולידה