ליסטריה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/10/2007 | 22:37 | מאת: גילה

לרופא שלום אני בהריון שבוע 14 ומאוד מודאגת מאחר ואכלתי במסעדה בשר על האש שחלק קטן ממנו נראה לי בדיעבד לא מבושל כהלכה ,כמו כן אכלתי שם סלט חומוס שגם לגביו אני מודאגת. שאלותיי הן : 1.מהי תקופת הדגירה של החיידק הנ"ל, ומתי ניתן לדעת בודאות שלא נדבקתי? 2.הבנתי שניתן להידבק גם ללא סימפטומים, ואז מה קורה? צריכים לשבת ולחכות עד לרגע הלידה על מנת לראות שלא נולד תינוק עם מומים? או שבדיקות האולטרסאונד במהלך ההריון מראות על מומים כאלו? אודה מאוד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2007 | 01:32 | מאת: דר' יובל יפת

הדגירה היא מספר שבועות. פני לרופאך, או רופא השפחה, שידונו עם המומחה למחלות זיהומיות, כיצד ניתן לאשר או לשלול את המחלה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"

מנהלי פורום הריון ולידה