שאלה דחופה
דיון מתוך פורום הריון ולידה
גיליתי היום במפתיע שאני בהריון מספר 4. בתקופה האחרונה הייתי במתח וחרדה ולכן עישנתי בשבועיים 4 קופאות של סיגריות. (אני בדרך כלל לא מעשנת). פרט לכך היום לקחתי לראשונה כדור אחד של אלפרליד וכדור אחד של ציפרלקס (כדורים נגד חרדה). זו פעם ראשונה בחיים שאני לוקחת את הכדורים האלו. אני ממשיכה לקחת וונטולין וסימביקורט נגד אסטמה. האם חס ושלום עשיתי נזק? מהכדורים? מהסיגריות? עכשיו אני במתח עוד יותר גדול. אודה לך מאוד על תשובתך
עישנתי בשבועיים סה"כ 4 חבילות של סיגריות
בשמונת החודשים האחרונים עשיתי דיאטה. הורדתי 16 ק"ג ואכלתי הרבה מוצרי דיאט (עם סוכרזית). זה בעייתי? אני כמובן אפסיק עם מוצרי הדיאט, העישון והתרופות אך האם גרמתי לנזק עד עכשיו?
לא, לא נראה לי שגרמת נזק עד כה. התייעצי גם עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.