טוקסופלסמה
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שלום אני בשבוע 27. היום אכלתי במסעדה חזה עוף (עבה) ולפתע שמתי לב כי חלק ממנו לא מוכן לחלוטין (נא לגמרי). כמובן שהפסקתי האכילה מייד: 1. אינני מחוסנת נגד טוקסופלסמה. מה הסיכון לעובר בשבוע 27? 2. במידה ונדבקתי, מה ניתן כבר לעשות בשבוע 30 (לאחר בדיקת הדם)?
ודבר נוסף - האם יש עוד חשש מאכילת בשר נא מלבד טוקסופלסמה?
הסבירות להדבקה הינה נמוכה. בצעי בדיקת נוגדנים עדכנית ושוב עוד 2-3 שבועות. שובי אלינו עם התוצאות. לגבי הסיכונים, מבחינת הריון, שזה התחום שלי, הבעיה היא טוקסופלסמה. יש סכנות נוספות, כמובן. בברכה, דר' יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב בהריון בסיכון גבוה בזל 35 תל אביב, 035453333 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר