טוקסופלסמה וליסטריה וסכנות
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שלום דר. שבוע 26. הכנתי קציצות הודו ותוך כדי נגעתי בברז במלח מגירה וכו' לאחר מכן שטפתי את ידיי וחתכתי סלט ירקות אך בלא משים נגעתי שוב בברז במלח וכו'. האם אפשר להידבק ככה בליסטריה או טוקסופלסמה חלילה? כלומר במעבר דרך משטחים? מה הסיכון? מה כדאי לעשות? תוך כמה זמן אפשר להיבדק אם צריך? בחרדה נוראית. תודה.
שלום טל, מומלץ להקפיד על היגיינה במיוחד במגע עם בשר לא מבושל. בהנחה שקנית את הבשר בחנות מסודרת והוא טרי ובהנחה שאין לך תסמיני חום או שלשולים, הסיכוי שנדבקת הוא קטן מאוד. ממליצה לך לעקוב אחר תסמינים ואם משהו מתפתח כמובן לגשת להיבדק בהצלחה