העמסת סוכר
דיון מתוך פורום הריון ולידה
אני בשבוע 25 וצריכה לעבור בדיקת העמסת סוכר (50 גר'). לצערי כל ניסיונותי לבלוע את הסוכר (בכל מיני דרכים) לא הצליחו, מכיוון שאני מקיאה אותו לאחר כמה דקות. שמעתי שיש אפשרות לאכול משהו מתוק כמו שוקולד במקום הסוכר. האם זה נכון ובאיזו כמות מדובר? תודה.
טעות גסה. ההמלצה לבצע העמסת סוכר היא עם כמות מדודה של סוכר הגלוקוזה. כמות ידועה וברורה. אכילת דבר מתוק אין בה כדי להבטיח כי הוכנס לגוף הסוכר המתאים והכמות המתאימה ולכן לא ניתן לפענח באופן מתאים את התוצאה. אני מציע לך לכתוש במרסק חשמלי (בלנדר) 5-6 קוביות קרח, עם עלי נענע טריים ומיץ לימון. לתערובת "הברד" הזאת להוסיף את הסוכר גלוקוז 50 גרם. נשים רבות הגיבו למתכון זה באופן חיובי. נסי ותראי. אם זה לא יצליח אין מקום לאכול כל מיני פטנטים. קיימת שיטת בדיקה ע"י הזרקה תוך ורידית של הסוכר (באופן מסוים מאוד). אולם לדעתי אם אינך מסוגל לאכול את 50 הגרם תבצעי מספר בדיקות סוכר בצום ובדיקות סוכר שעה לאחר הארוחות הרגילות שלך במספר מועדים בהמשך ההריון , ואם הבדיקות בנורמה סיימי את ההריון בכיף.