בין הביוץ למחזור..
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום, בין הביוץ לקבלת המחזור אני חווה החמרה כללית בסימפטומים שקיימים אצלי ממילא על אש קטנה - עלייה בחום, חולשה, ומצב רוח רע (שכמובן אינו מנותק מהמצב הגופני...) למיטב הבנתי, לאחר הביוץ חלה עלייה בכמות הפרוסטרון בגוף, והורמון זה קשור גם לעלייה בחום. המחזור עצמו סדיר, אבל המצב הזה מגביל אותי כי יש שבועיים בחודש שאני חולה. האם יש אמצעים תזונתיים או צמחים שאפשר לקחת כדי למתן את התופעות האלה? רציתי לציין שהתזונה שלי היא באופן בסיסי מקרוביוטית (כלומר הרבה דגנים, ירקות מבושלים, קטניות, דגים, אצות, קצת פירות... בלי מוצרי חלב, קמח, סוכר או מזון סינטטי) ושאינני לוקחת גלולות. אשמח לכל עיצה מעשית!
שלום יעל תחושות ומחשבות שמלוות את האישה במשל כל החודש "משתחררות" בשבוע / שבועיים לפני הווסת. הדבר מאופין בכאבים, אי שקט, עייפות,לחץ, בעיות במערכת העיכול-שילשול או בחילה. בבית החולים הסיני בצ'נגדו אמרו הרופאים שפתולוגיה זו הוגדרה במשך השנים על ידי רופאים גברים שכל מה שענין אותם היה שהאישה הסובלת לא תופרע. הפיתרון היה תרופות נוגדות כאב או דלקת ואף אחד לא שוחח עם האישה על איך היא מרגישה? ברפואה סינית הטיפול באישה מקיף ומהותו ההתיחסות לאדם ולא למחלה. האדם הוא היוצר של המחלה ולכן איזון שלו יגרום לריפוי. דיקור, צמחים, צ'י קונג תזונה, מגע ושיחות הם כלים בהם משתמשים בתהליך הטיפולי. בתזטנה ,לרוב האבחון יגלה שצריך לתמוך ביאנג-הכוח המניע ולכן שימוש במזון חם אנרגטית יועיל (במקרוביוטיקה זה הפוך ,יש לחזק את היין). מאחל בריאות טל
למרות שלא נתת לי הרבה מידע שימושי יישומי, הזכרת לי מה הגישה שאני רוצה להתייחס בעזרתה לכל הנושא. אני באמת חושבת שאיזון בחיים שלי, יביא לאיזון ההורמונלי. אני גם מבינה שאני הולכת לאכול יותר ירקות מבושלים קל, ופחות עוף בזמן הקרוב. תודה.