כולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

17/10/2003 | 19:50 | מאת: jk500

שלום רב מהרפואה סינית מציעה לגבי כלסטרול גבוה? יש לי 256 ו ה LDL 170 . המון תודות

לקריאה נוספת והעמקה
17/10/2003 | 20:21 | מאת: טל בלו

שלום כולסטרול הוא דבר חיוני לגוף במינון נורמלי-הוא מאפשר לשומן להיות מומס בדם. כשכולסטרול מגיע לרמות גבוהות ולא מאוזנות ישנם 3 סיבות עקריות: 1-אכילת מזון עתיר בשומן,מטוגן מאיכות ירודה. 2-חוסר איזון הורמונלי-נשים חייבות לבדוק גלולות או נטילת הורמון חלופי כגורם אפשרי לעליה הערכי כולסטרול 3-גורמים תורשתיים /גנטיים. הרפואה הסינית מזהה את המצב שלך המתבטא בעליה בערכי כולסטרול כחוסר איזון בכבד ובכיס המרה (כבד שומני) וחולשה של הקיבה והטכול. הקיבה והטכול -ברפואה הסינית תפקידם עיכול המזון והפיכתו לצ'י/אנרגיה. כאשר התפקוד של הטכול חלש תיווצר ליחה . תפקידם של הכבד וכיס המרה -להזרים בצורה חופשית את הצ'י. כאשר יש ליחה תפקוד זה נפגע. ברפואה הסינית הטיפול יהיה באמצעות מתן צמחי רפואה סינים ודיקור על מנת לחזק את יכולת עיכול המזון ,הפיכתו לאנרגיה ותמיכה בכבד ובכיס המרה . דבר נוסף-צריכה יומית של שיבולת שועל-קוואקר הוכחה כמורידה של ערכי כולסטרול . אני הייתי מוסיף לשמן זית 2 כמוסות של שמן דגיםהמכיל אחוז גבוה של אומגה 3. דבר אחרון: טכול לא מאוזן=דאגה והרהור, כבד לא מאוזן=כעס או תסכול. צריך לבדוק את הרגשות במקביל לאיברים. (חובת הלבבות מול חובת האיברים) מאחל בריאות טל

21/10/2003 | 12:49 | מאת: גלית

לטל, בקשר למקרה דומה (מבחינת ערכי הכולסטרול), לאדם שהטחול שלו הוצא עקב פציעה - מה השוני באבחנה? והאם אתה יכול להיות יותר ספציפי בקשר לשיבולת שועל - איזה כמות והאם לבשל? כמו כן לגבי שמן הזית - מה הכוונה - להוסיף כמוסות (כמו אלספה?) לשמן זית ואת זה להוסיף לאוכל או לקחת ככה? בתודה.

מנהל פורום רפואה משלימה