חלב אורז

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

01/10/2003 | 19:35 | מאת: טל

שלום טל, ראיתי את תשובתך לסמדר בנושא חלב סויה מתאריך 16.9.03 המקרה שלי די דומה: ביתי בת 8 חודשים ולאחרונה התחלתי לשלב בארוחות הערב דייסת קווקר על בסיס חלב אורז (היא עדיין יונקת ואין בכוונתי לגמול אותה בשלב זה). השאלה שלי- אם יש עדיפות לחלב אורז על פני חלב סויה או אבקות תחליפי חלב אני מעדיפה להמנע מחלב פרה, ולמיטב ידיעתי גם חלב סויה עלול לגרום לליחה, לכן חשבתי כפתרון להשתמש בחלב אורז. מחכה לתשובתך, תודה רבה טל

לקריאה נוספת והעמקה
01/10/2003 | 21:15 | מאת: טל בלו

שלום טל חלב אורז או חלב שקדים הוא תשובה מעולה כתחליף לחלב פרה במקרה של רגישות ונטיה לליחה. גם טעים, וגם מזין. הכי טוב לדעתי, זה לקחת חצי כוס שיבולת שועל מלאה ולהביא לרתיחה יחד עם 4 כוסות מים. לאחר הרתיחה לבשל במשך 15 דקות על אש קטנה ולאחר שזה נעשה סמיך לסנן. את הנוזל המסונן יש לתת לילד/ה יחד עם שתי כפיות של שקדיה (טחינת שקדים) וכפית סוכר ענבים או מולסה (עשיר בברזל). שנה טובה טל

02/10/2003 | 13:48 | מאת: טל

תודה רבה על המתכון. אנסה אותו השבוע, אחרי שאקנה מולסה ושקדיה רציתי לעת אם מותר/ מומלץ/ לא מומלץ לתת את זה גם כתוספת לפני שנת הלילה לתינוק של חברתי בן 3 חודשים שלאחרונה הפסיק לינוק ועבר לתחליף חלב. תודה, טל

מנהל פורום רפואה משלימה